Beyoncé avslöjar tvillingarnas dramatiska förlossning

avMathilde Albinsson

Beyoncé födde tvillingarna Rumi och Sir med akut kejsarsnitt.

I septembernumret av Vogue berättar hon om den dramatiska födseln:

– Min hälsa och mina bebisars hälsa var i fara.

Världsstjärnan Beyoncé födde tvillingarna Rumi och Sir i mitten av juni förra året. Det rapporterades då att milda komplikationer skulle ha uppstått – och att barnen föddes för tidigt med gulsot.

Nu berättar artisten för första gången om förlossningen, som beskrivs som dramatisk i septembernumret av Vogue. Hon berättar också, i ett öppet brev som hon själv skrivit för magasinets räkning, hur hon har en mer hälsosam inställning till sin kropp i dag jämfört med första födseln med Blue Ivy.

”Efter att mitt första barn föddes, trodde jag på samhället som sa hur min kropp borde se ut. Jag pressade mig själv att gå ner graviditetskilona på tre månader och bokade in en liten turné för att se till att jag skulle göra det. Det är galet, när jag ser tillbaka”, skriver hon.

Akut kejsarsnitt

Hon uppger att hon vägde mellan 98 och 100 kilo när tvillingarna föddes.

”Jag var svullen på grund av blodförgiftning och hade varit sängliggandes över en månad. Min hälsa och mina bebisars hälsa var i fara, så jag gjorde ett akut kejsarsnitt. Vi tillbringade flera veckor på neonatalavdelningen”, berättar hon vidare.

Beyoncé hyllar maken Jay-Z, som var ett stort stöd genom den tuffa tiden.

”Jag var i ett överlevnadstillstånd och förstod inte förrän månader senare. I dag har jag ett band till de föräldrar som varit med om en liknande händelse.”

Välkomnar graviditetskilona

I juni spelade Beyoncé och Jay-Z på Friends arena i Stockholm. Konserten var en del av hennes och maken Jay-Z:s gemensamma turné OTR II.

Fansen har spekulerat i huruvida stjärnparet väntar sitt fjärde barn, efter att ha sett Beyoncé smeka magen på scen under världsturnén eller uppvisa något som folk menar är misstänkt likt en ”babybula”.

Beyoncé nämner inte ryktena, men skriver däremot att hon går ner gravidkilona i sin egen takt. Efter kejsarsnittet behövde hon tid att återhämta sig. Sex månader senare började hon tillfälligt hålla sig till vegankost, gav upp kaffe, alkohol och söta drycker, som en förberedelse inför Coachella.

”Än i dag är mina armar, axlar, bröst och lår fylligare. Jag har en liten putande ”mammamage”, och jag har inte bråttom att bli av med den. Jag tycker det är på riktigt. När jag är redo att skaffa ett sexpack kommer jag jobba häcken av mig tills jag har den. Men just nu känns det som att min lilla putmage och jag är menade för varandra.”

1 av 2 | Foto: Chris Pizzello / AP TT NYHETSBYR N
Beyoncé.
ARTIKELN HANDLAR OM

Jay Z