Cardi B stäms på 90 miljoner kronor

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: AP
Cardi B.

Problemen hopar sig för Cardi B.

Först ställde hon in ett antal av sommarens turnédatum.

Och nu riskerar hon att ställas inför rätta.

Rapparen Cardi B stäms på tio miljoner dollar, drygt 90 miljoner svenska kronor, av sin före detta managern. Managern, Klenord “Shaft” Raphael, hävdar att det var han som gjorde Cardi B känd. Han är också en av låtskrivarna till hennes superhit ”Bodak yellow”.

Men lön för mödan har han inte fått. ”Shaft” hävdar att Cardi B stängt honom ute från sin framgångsrika karriär. I ett uttalande till Variety förklarar han via sin presskontakt anledningen till stämningsansökan.

Besviken på hennes sätt

”Sedan upptäckten av Cardi B 2015 har Shaft haft en betydande roll i utvecklandet av hennes musikkarriär och offentliga image. Samtidigt som han är stolt över deras framgångsrika samarbete då hon har gått från influencer på Instagram till en megamusikstjärna, är Shaft också besviken på hennes sätt att frysa ut honom från sin karriär, vilket redogörs för i klagomålet. Shaft är övertygad om att hans stämningsansökan kommer underbygga och rättfärdiga hans krav.”

Tar en paus

Enligt TMZ begär han 90 miljoner i skadestånd. Han påstår också att Cardi B ska ha skadat hans anseende genom att hävda att han stulit pengar från henne.

På onsdagskvällen, lokal tid, meddelade Cardi B på Instagram att hon tar en paus i sommarturnén. En handfull spelningar ställs in, då hon är gravid. Under helgens ”Broccoli city festival” i Washington skämtade stjärnan att hon ”knapp kan andas nu” på grund av den långt gångna graviditeten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hiphop