Jon Henrik använder dansen för att bli fri från traumat

avStina Dahlgren

Han tackade ja till ”Let’s dance” för att få hjälp med sin posttraumatiska stress.

Nu hoppas Jon Henrik Fjällgren att dansen ska ge honom glädjen tillbaka.

– Så länge jag inte har några idioter som har mobbat mig hela livet som står framför mig då klarar jag av det, säger han.

Förra året gjorde Jon Henrik Fjällgren, 30, återigen succé i ”Melodifestivalen” tillsammans med Aninia. Mitt under tävlingen drabbades han av posttraumatisk stress, framkallat av mobbning och trakasserier under uppväxten.

– Jag har haft det väldigt stressigt och inte mått bra. Men jag har läkare och psykolog som hjälper mig framåt. Det behöver man i sådana här sjukdomar, sa han då.

1 av 3 | Foto: Magsan

Blev övertalad av vänner

När han först fick frågan om att vara med i ”Let’s dance” valde han därför först att tacka nej. Han trodde att det skulle framkalla mer stress hos honom.

– Jag sa nej direkt. Sen pratade jag lite grand med min manager och mina vänner och de sa “tror du inte att dansen kan ge dig glädje?” Då började jag resonera på ett annat sätt, berättar han.

Han insåg att de antagligen hade rätt och att dansen i själva verket skulle kunna bli en hjälp för honom. Han ångrar inte en sekund att han har ställt upp i tävlingen.

– Det har redan gett mig jättemycket glädje, säger han.

Ingen risk för återfall

Tidigare deltagare har berättat om stressen och pressen som kommer när man tävlar i ”Let’s dance”. Jon Henrik tror dock inte att det finns någon risk för att det ska framkalla den posttraumatiska stressen hos honom igen.

– Det här är positiva saker, det jag blev sjuk av har varken med Melodifestivalen eller medier att göra. Det har med barndomen att göra. Så länge jag inte har några idioter som har mobbat mig hela livet som står framför mig då klarar jag av det, säger Jon Henrik Fjällgren.

ARTIKELN HANDLAR OM