Sonja och Miss Li – ni överraskar

NÖJE

Aftonbladets Markus Larsson om läsarnas nomineringar

1 av 3 | Foto: Jocke Berg.

Vad jag tycker om nomineringarna?

Tackar som frågar.

Min goda musiksmak har sett värre.

Klara finalister som Ola Svensson, ”Natalie”-Danny och penntrollen i Tokio Hotel säger mig inte ett kviddevitt.

Jag är förmodligen alldeles för mycket flanellskjorta – och alldeles för mycket från Kiruna – för att fatta galoppen med modern barnpop.

I övrigt kan man konstatera att det fortfarande är artister kända från tv och stora folkkära drakar med trogna fans som behåller greppet om Rockbjörnen.

Jag blir mest överraskad över kategorin Årets kvinnliga artist. Schlagerladyn Sonja Aldén lämnar inte efter sig lätta spår i sanden längre. Hon klampar rakt upp till den stora finalen. Och Miss Li var betydligt mer folkkär än jag trodde. Det lönar sig tydligen att sjunga duetter med en viss Winnerbäck.

Men jag blir ändå gladast över Annika Norlins framgång. Jag underskattade verkligen hennes svenskspråkiga debut som hon släppte under namnet Säkert! tidigare i år.

Du, käre läsare, gjorde tack och lov inte samma misstag. Norlins personliga och originella pop förtjänar verkligen Sveriges största och finaste musikpris.

Något säger mig fortfarande att alla artister som tävlar i samma kategorier som Kent – Eskilstunas vuxna tonåringar är nominerade i fyra klasser – kan gå och plocka blommor. De är fruktansvärt svåra att rucka på.

Men inte ens Kent sitter säkert. Tävlingen har ju bara börjat. Vad som helst kan hända. Och det är du som utser vinnarna. Vilket ibland känns ganska skrämmande.

Min kollega och ständige favvogubbe Magnus Uggla kan till exempel kamma hem tre Rockbjörnar.

Det var som fan.

You go, girl.

ARTIKELN HANDLAR OM