Doktor Mikaels udda grillmani

”Soldoktorn” Mikael Sandström grillar i vardagsrummet

avAlex Hartelius

Foto: STEFAN MATTSSON
Mikael Sandström.

Doktor Mikael har en faiblesse för grillat och grillen.

Kärleken är så stark att den går varm även i vardagsrummet på vintern.

– Grillat är godast även på vintern, fast det är inomhus då, säger han i ”Fördomspodden”.

Grillen går varm hemma hos Doktor Mikael Sandström. I ”Fördomspodden” berättar han för programledaren Emil Persson att hans kärlek till grillen är så stark att den används flitigt även på vintern.

– Grillat är godast även på vintern, fast det är inomhus då. Jag har ett väldigt stort vardagsrum, säger han i podcasten.

Emil Persson frågar Doktor Mikael om det inte blir rökigt när han grillar med en vanlig grill i vardagsrummet.

– Nej, det är stort. Vardagsrummet är 200 kvadratmeter och åtta meter i tak.

Bestämda köttregler

Med en passion för grillen och grillat har Doktor Mikael även bestämda regler för hur man ska äta köttet – och han hånar gärna vänner som beställer sitt kött som well done, annars kan man äta något annat.

– Det är synd att förstöra köttet. En oxfilé som är well done är helgerån. Då blir man inte tillbakabjuden, det kan jag säga.

”Fördomspodden” sänds på onsdagar.

ARTIKELN HANDLAR OM