Kanal 5:s tittare rasar: ”Är ni giriga?”

avLinnéa Borgert

Publicerad:

Kanalen svarar på kritiken på Facebook

1 av 4
Kanal 5:s facebooksida fylldes av kommentarer kring bråket.

Beskedet om att Kanal 5 snart kan slockna för 800 000 kunder får tv-tittare att rasa.

Många har valt att ta ut sin frustration på kanalens Facebooksida.

”Det är ni som är boven i dramat och i slutändan vill suga ur mer pengar från operatörerna och därför oss kunder.”, skriver en kund.

Storbråket mellan Discovery Networks och Telenor har inte närmat sig någon lösning. Om parterna inte kommer överens innan midnatt den 31 januari kommer Discovery Networks kanaler, inklusive Kanal 5, släckas för cirka 800 000 kunder. I alla fall tills ett nytt avtal är klart.

Det är kunderna till de två Telenorägda bolagen Bredbandsbolaget och Canal Digital som drabbas.

”Pinsamt och barnsligt”

Flera upprörda tv-tittare har nu gett sig in i diskussionen.

”Varför vill ni inte ens förhandla med dem? Det är vad Bredbandsbolaget säger i alla fall”, skriver en kund på Kanal 5:s Facebooksida.

Nästan 200 har kommenterat.

”Det är ni som är boven i dramat och i slutändan vill suga ur mer pengar från operatörerna och därför oss kunder. Pinsamt, barnsligt och bojkottar gärna era kanaler” , ”Är ni giriga? Kostar era program så mycket mer nu jämfört med ett år sedan?”  och ”Ert agerande är bara ren utpressning, att sedan dessutom skylla ifrån er på operatörerna är bara jäkligt fegt”  är andra kommentarer.

Bemöter kritiken

Kanal 5 har bemött kritiken i ett separat inlägg på Facebook. ”Vi har sett att Telenoräga Canal Digital och Bredbandsbolaget under det senaste dygnet gett sina kunder flera felaktiga påståenden om att vi ställer orimliga krav och att vi kan och vill stänga ner kanaler”, skriver kanalen.

De bemöter flera påståenden, bland annat att det inte är sant att de inte vill komma överens.

– Det stämmer inte. Vi finns hos alla operatörer idag och vi ser ingen anledning till att vi inte skulle kunna vara tillgängliga i Canal Digitals och Bredbandsbolagets hushåll efter midnatt den 31 januari. Vår dörr till förhandlingarna står öppen, skriver de.

Publicerad: