Charlotte Perrelli petas från schlagern

Får bara vara kvar som gästartist efter Nöjesbladets avslöjanden om artistens reklamuppdrag: ”Ibland blir det fel”

Melodifestivalens redaktion har haft krismöten. Detta på grund av Charlotte Perrellis kontrakt med Comviq.

Nu petas hon från schlagern.

– Ibland blir det fel och vi på SVT tar på oss det, skriver Anette Helenius på SVT i ett pressmeddelande.

Charlotte Perrelli.
Charlotte Perrelli.

Den 13 februari skulle Charlotte Perrelli ha stått på Melodifestivalens scen som ansiktet utåt för SVT:s stora flaggskepp.

Samtidigt bryter hon mot public service-bolagets strikta regler om att programledare inte får synas i reklamsammanhang (schlagerstjärnan köper kontantkort i reklam för Comviq).

Hon blir nu av med sitt uppdrag i SVT.

– Jag kan bara hänvisa till att vi gjort allt enligt avtalet där vi inkluderat alla mina reklamuppdrag som godkänts av SVT men det är givetvis tråkigt att SVT gjort en avtalsmiss som drabbar min programledarmedverkan. Jag ser fram emot mina utökade artistiska framträdanden i programmet, säger Charlotte Perrelli i ett pressmeddelande.

Ingick ett avtal

I november 2015 ingick SVT och Perrelli ett avtal som reglerar hennes medverkan som programledare och artist i den andra deltävlingen. I avtalet är det inskrivet vilka reklamuppdrag Perrelli har och dessa ska ha godkänts av SVT, enligt ett pressmeddelande med avsändare Lili Assefa, som är presskontakt för Melodifestivalen.

Avtalet har omförhandlats så att programledardelen utgår och ersätts med en utökad artistisk del.

– Ibland blir det fel och vi på SVT tar på oss det. Vi ber Charlotte om ursäkt som det framstått som den avtalsbrytande parten, vilket inte är fallet. Samtidigt beklagar vi den negativa publicitet som Charlotte fått de senaste dagarna. Igår träffades Charlotte och SVT för att lösa den uppkomna situationen på bästa sätt vilket resulterade i att parterna omförhandlade avtalet där Charlotte kommer att få en utökad roll som artist i programmet, säger Anette Helenius, SVT:s projektledare för Melodifestivalen, i pressmeddelandet.

”Känns jättebra”

Nöjesbladet var först med att berätta om Perrellis samarbete med Comviq, och avtalsbrottet.

Instagram skriver Perrelli:

– Jag kommer inte att vara programledare nästa lördag... på grund av SVT:s avtalsmiss. Däremot kommer mitt artisteri utökas under kvällen och jag kommer medverka i flera nummer och andra insatser som vi nu skriver om och jobbar på. Det här känns jättebra och riktigt roligt! Det passar mig som handen i handsken.

Joakim Jordansson, på Perrellis managementbolag, kommenterar:

– SVT har inte brutit avtalet utan vi har varit vänliga och omförhandlat det, säger han.

Fyll ditt Facebookflöde med glitter, glamour och schlager - följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook för bästa kollen på Melodifestivalen

Publisert: