Ellen DeGeneres

Caitlyn Jenner: Jag var emot homoäktenskap

Av: 

Andreas Hansson

NÖJE

Hon är en hbtq-ikon.

Men Caitlyn Jenner är långt ifrån entusiastisk inför tanken på homoäktenskap.

–  Jag måste erkänna att, för 15 år sedan när homoäktenskap kom upp på agendan, var jag emot det, säger hon till Ellen DeGeneres.

Caitlyn Jenner har på kort tid blivit en ikon och en av hbtq-communityts främsta förespråkare.

Men hon är inte helt bekväm med äktenskap mellan homosexuella.

I det avsnitt av Ellen DeGeneres talkshow som sänds på tisdag nästa vecka, men som redan bandats, berättar Jenner att hon länge var stark motståndare till att personer av samma kön skulle få ingå äktenskap.

–  Jag måste erkänna att, för 15 år sedan när homoäktenskap kom upp på agendan, var jag emot det. Jag en traditionalist, jag är äldre än de flesta i publiken här. Jag gillar traditioner. Äktenskap har alltid handlat om en man och en kvinna och jag tänkte ”jag fattar inte grejen”.

”Om ordet är så viktigt för er”

I juni beslutade USA:s högsta domstol att tillåta äktenskap mellan homosexuella på samma villkor som för heterosexuella. Och Caitlyn Jenner medger att även hon accepterat hbtq-rörelsens krav på jämställdhet.

– När tiden gått har jag verkligen ändrat mig. Jag vill inte ställa mig i vägen för någons lycka. Om ordet äktenskap är så otroligt viktigt för er är jag okej med det.

”Det är ju landets lagar”

Programledaren Ellen DeGeneres, även hon en ikonisk företrädare för hbtq-communityt, gifte sig med skådespelaren Portia de Rossi 2008, såg märkbart förbryllad ut under Jenners utläggning.

– Det låter inte som det du är helt okej med det, säger hon i inspelningen.

– Jag är okej med det, det är ju landets lagar, så jag är okej med det, jag vill inte stå emot någon människas lycka, svarar Jenner och fick genast en uppläxning av Ellen DeGeneres.

– Äktenskap är en viktigt ord. Vi vill ha samma ord som alla andra, inte partnerskap. Jämlikhet är viktigt för oss alla, säger Ellen DeGeneres.

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ellen DeGeneres

Caitlyn Jenner, fd Bruce Jenner

Hbtq

Klick!