Gaming

Neonskimrande lockbete

Av: 

Alfred Holmgren

NÖJE

Operation Dracula är en halvdan bullet hell-hyllning

SHOOT ’EM UP Samurai Games kommer lyckas lura många klåfingriga idioter att ladda ner deras bullet hell-pastisch.

Titta bara på mig.

”Operation Dracula” är enligt utvecklarna själva en hyllning till forntidens shmups från studior som Cave och Toaplan. Men i praktiken är det lika mycket ett neonskimrande lockbete för svältfödda japanofiler som råkar missta spelet för äkta vara. (Ett av säljargumenten lyder på riktigt ”wailing Japanese guitar solos”.)

Med lite god vilja kan man säga att vi åtminstone får tre spel i ett i gengäld: estetiken från ”Castlevania”, upplägget från ”Dodonpachi”, karaktärerna och attityden från ”Metal slug”. Bullet hell-upplägget är också som gjort för pekskärmar, om man bortser från det faktum att ens finger ofta döljer vad som egentligen sker i det känsliga området alldeles intill ens bräckliga lilla skepp. Växte du upp med genren kommer du visserligen ha fantastiskt kul med ”Operation Dracula” åtminstone en stund, men samtidigt är det svårt att inte bli avtänd av den ganska gräsliga grafiken och kaskaderna av skott som smälter in i de bisarrt färgglada bakgrunderna.

I denna tid av att hålla spelarna i handen med silkesvantar ska Samurai Games ha credd för att de vågar skölja bort hugade nykomlingar redan med de första vågorna av laser.

Men nästa gång får de gärna jobba hårdare på att belöna oss som faktiskt stannar kvar också.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarshop hos Gina Tricot! Klicka hem årets hetaste trender här.

Gina Tricot

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Gaming

Spelrecensioner

IOS-spel