Spöksuccén är tillbaka – här är de nya, modiga kändisarna

Av: Frasse Levinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Frank Andersson, Aina Lesse och Annica Englund ska övernatta i spökhus

1 av 10
Frank Andersson.

Spöksuccén från ifjol är tillbaka.

Nu med Frank Andersson, Aina Lesse och Annica Englund som tappra spökjägare.

– Efter första spökupplevelsen med mamma sov jag med lampan tänd i tio år. Det kan bli aktuellt igen efter det här, säger Frank Andersson.

Snart är det dags för årets läskigaste happening – ”Spökspecial 2.0” live i Aftonbladet TV. Förra året trotsade Samir Badran, Alexandra ”Kissie” Nilsson och Anna Book allt vett och förnuft och tillbringade en hel natt i Borgvattnets prästgård, ett av Sveriges mest hemsökta hus.

I år är det brottarlegenden Frank Andersson, 59, ”Paradise Hotel”-profilen Aina Lesse, 23, och ”Big Brother”-profilen och bloggerskan Annica Englund, 25, som ska göra det otänkbara – övernatta i det spöktäta 1700-talshuset Frammegården i Värmland. Enligt legenden är Frammegården byggt på en gammal avrättningsplats för häxor.

– När man är i gamla hus får man ofta en olustig känsla. Om man dessutom vet att något hemskt hänt där tidigare så blir det ju bara värre. Men samtidigt tycker man om den känslan. Som när man betalar för att gå på trollerishow trots att man vet att man blir lurad. Men det här kommer inte vara fejk, det är skillnaden, säger Frank Andersson.

”Sov med lampan tänd i tio år”

Frank Andersson berättar att han trott på spöken sedan han var liten och sov med sin mamma. En kväll såg de en ”mörk skepnad” i rummet. Det minnet brottas han fortfarande med.

– Är det någon där ute som tror att det här blir enkelt får de gärna byta plats med mig. Efter första spökupplevelsen med mamma sov jag med lampan tänd i tio år. Det gör jag inte längre, men det kan bli aktuellt igen efter det här, säger han.

”Paradise Hotel”-vinnaren Aina Lesse ser fram emot att träffa Frank.

– Jag hörde att Frank är så stark att han kan böja ett mynt, så jag ska ta med ett till huset och se om det stämmer, säger Aina Lesse.

”Frank får följa med och kissa”

Aina har redan börjat planera hur hon ska ta sig igenom natten.

– Om spökena anfaller får jag ha Frank som mänsklig sköld. Han får nog följa med mig överallt i huset, även om jag måste gå och kissa, säger hon.

Annica Englund har egen spökerfarenhet från spöknatten i ”Big Brother 2012”.

– Men i ”Big Brother” var det ju ett produktionsteam som låg bakom allt. Den här gången är inget riggat, och allt kan hända utan att det finns någon som har kontroll. Jag börjar bli riktigt nojig alltså, säger Annica Englund.

”Spökspecial” produceras av Boom och sänds på Aftonbladet.se natten mellan den 29 och 30 oktober. Sändningen börjar klockan 18.00.

Publicerad: