Klick!

Cara Delevingne ville dö – berättar om självmordstankarna

Av: 

Dante Thomsen

NÖJE

”Kände mig aldrig tillräckligt bra”

Cara Delevingne var länge deprimerad.

Nu öppnar ”Suicide squad”-skådisen upp om självmordstankarna och sin hudsjukdom.

– Jag kände mig helt ensam.

Cara Delevingne har bytt modellkarriären mot filmbranschen och nästa år syns hon bland annat i superhjältefilmen ”Suicide squad” och dramafilmen ”Tulip fever”.

23-åringen har tidigare berättat om sin kamp mot depressionen och hennes mammas drogmissbruk. Nyligen gästade Cara Delevingne ”Women in the world conference” i London och då öppnade hon upp om sin svåra ungdomstid.

– När jag var 15 år gammal pressade jag mig själv så hårt att jag fick ett mentalt sammanbrott. Jag var en av de där människorna som bara gjorde tillräckligt för att klara mig men eftersom att jag har svårt att lära mig saker var det tufft. Jag blev galen och självmordsbenägen. Jag ville inte leva längre och kände mig helt ensam, säger hon under intervjun.

”Jag blev sjuk”

Efter att ha gått i terapi och tagit antidepressiv medicin slutade Cara Delevingne i skolan och började som modell istället, vilket föräldrarna inte gillade.

Men modellkarriären var inte vad hon väntade sig och snart utvecklade hon hudsjukdomen psoriasis på grund av stressen.

– Jag kunde inte säga nej till någon och efter ett tag blev jag sjuk. Jag kände mig bortkopplad från mig själv men min agentur skyfflade bara över mig till en läkare som gav mig sprutor med kortison. Men vad jag egentligen ville var att någon skulle kliva in och få mig att stanna upp.

SE OCKSÅ

Modeller ramlar på fashion week

Räddades av Kate Moss

Den räddade ängeln kom i form av supermodellen Kate Moss.

– Jag kände mig aldrig tillräckligt bra eller att jag förtjänade någon framgång. Det kändes som att jag levde ut någon annans drömmar. Kate Moss räddade mig, hon plockade upp mig från golvet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Zlatans nya bok "Adrenalina" – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

”Buddha är någon jag verkligen gillar”

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!