Wyclef Jean

Wyclef Jean: Jag tänker köpa ett hus i Sandviken

Av: 

Henrik Lundgren

NÖJE

Världsstjärnan: ”Ibland kan du komma till ett ställe och bara…”

GÖTEBORG. I kväll spelar Wyclef Jean, 45, på Liseberg.

Men först pratade han med Nöjesbladet om hur det är att jobba med Avicii, vad han måste måste göra innan konserten och varför han gillar Sandviken så mycket.

– Jag tänker köpa ett hus och bo där minst 50 dagar om året, säger världsstjärnan.

Det är en rejäl mångsysslare som har landat i Göteborg. Wyclef Jeans och Shakiras låt ”Hips don’t lie” är den bäst säljande singeln i världen under 2000-talet, han har försökt bli president i Haiti, agerat skådespelare och samlat in många miljoner i välgörenhet till olika ändamål. Och då har han ändå inte släppt något album sedan 2010.

Nu är dock ett nytt album på gång, i fullt samarbete med svenske världsstjärnan Avicii

”Jag och Avicii talar samma språk”

Hur går det?

– Bra. Vi släppte en singel (Divine Sorrow) och folk frågade ”jaha, är det så här albumet kommer att låta?”. Jag brukar säga att det bara är två procent av det. Om du lyssnar på ”Clefs” musik så kommer du att inse att ingen låt låter som någon annan. Det är så albumet är. Jag och Avicii pratar samma språk, när jag ringde honom om albumet så visste han redan vad det handlade om. Han hade redan läst böckerna och hört historierna. Han visste vad jag var ute efter, vi ger varandra inspiration, Tim och jag.

Du gillar att jobba ihop med andra artister, som Shakira, Tom Jones, Bono, Lil Wayne och nu Avicii. Är det roligare än att jobba själv?

– Vi behöver alla inspiration från varandra, det är så vi växer. Du förlorar din genialitet när du känner att du är ett sånt geni att du inte behöver någon annan. Alltså, jag säger inte att jag är ett geni, det är bara så jag förklarar. Men jag får inspiration från människor som är väldigt unika. Vi ger varandra inspiration. Det hade varit så tråkigt om jag bara skrev en viss sorts musik.

”Kanske min ande har varit i Sandviken”

En stor del av arbetet med albumet är gjort i Stockholm, en stad han tidigare har hyllat och sagt att han känner sig så hemma i att han kan tänka sig att sova på dansgolvet på Stureplan. Nu sitter han och njuter av utsikten från 28:e våningen på Gothia Towers i Göteborg, men det är ändå på ett tredje ställe i Sverige som han helst skulle vilja vara på. Efter en oväntat gig i Sandviken för några år sedan är han helsåld på den lilla orten.

– Alltså, om två år kommer jag att börja titta efter ett hus där. Jag flyttar runt mycket, och då kommer min dotter att vara i rätt ålder. Jag vet automatiskt att Sandviken är ett av de ställen jag kommer att vara på. Vi har 365 dagar om året, och jag vet redan nu att minst 50 av dem vill jag tillbringa i Sandviken. Jag får en sån energi där. Naturen är underbar. Det är konstigt, jag vet inte… Ibland kan du komma till ett ställe och bara… jag vet inte, kanske min ande har varit där tidigare? Det känns bara som att Sandviken är hemma. 

I kväll spelar du på Liseberg. Det kan inte vara jättevanligt att du ger konserter på ett nöjesfält?

– Man, jag älskar nöjesfält. Jag var på ett med min dotter precis innan jag flög till Göteborg. Att ha en konsert på ett nöjesfält är det coolaste i världen, jag älskar det. Jag måste bara hinna åka i bergochdal-banan innan konserten. 

ANNONS

Fynda elektronik! Just nu pågår MediaMarkts stora SOMMARREA med tusentals kampanjprodukter!

Extern länk från Mediamarkt

Fynda här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Wyclef Jean

Sandviken