Nu gör Brolle en egen krogshow

NÖJE

Premiär i januari: Jag får göra vad jag vill

Nu går Brolles dröm i uppfyllelse.

Nöjesbladet kan avslöja att stjärnan får en helt egen krogshow.

– För första gången får jag göra precis som jag vill, säger han.

Foto: Just nu turnerar Brolle med Ladies night-gänget.

Just nu åker Kjell ”Brolle” Wallmark, 29, land och rike runt och vickar på höfterna i ”Ladies night” tillsammans med Martin Stenmarck, Frank Andersson och Thomas Järvheden.

”Det ska bli svinroligt”

Men från och med den 25 januari vickar han solo.

Då är det premiär för Brolles första egna krogshow på Scalateatern i Stockholm. Under två timmar tänker han vägleda publiken genom en personlig, musikalisk resa som började med en pojke som satt i Boden och lyssnade på sin pappas Elvis-plattor.

– Jag har inte hunnit fatta det än, det ska bli svinroligt. För första gången får jag göra precis som jag vill. ”Ladies night” är också kul, men allt är kanske inte hundra procent det man hade velat göra. Det är en och en halv timme in och ut och byte av kläder, min show kommer att fokusera mer på musik och humor än klädbyten, säger han.

”Hundra procent Brolle”

Anekdoter från artistlivet kommer att blandas med den femtiotals-rockn’roll som ligger Brolle närmast om hjärtat.

– Jag vill att det ska kännas som att det är hundra procent Brolle, även om jag kör en låt av Jerry Lee Lewis eller Johnny Cash eller en egen låt, säger han.

Publiken kommer också att få höra en och annan historia om hur det var att växa upp i en liten stad i mörkaste Norrland.

– Det gick inte att köpa några rock’n’roll-skivor i Boden, och på den tiden hade ju inte internet kommit. Man kände sig instängd, som i en bubbla. Jag hade en sån jävla vilja att åka ner till Stockholm, och en tjejkompis till mig hade en mamma som jobbade på SJ som jag fick åka med. Jag gick på den där stora skivaffären på Sergels torg, det var som att komma till Las Vegas ...

Brolle skrattar till.

– Jag köpte en box med Elvis. Fyra skivor, med bok och allt. Det är ett fint minne.