Superklänningen & Zelmerlöw ska ge Loreen segern

NÖJE

”Måns startade skivbolaget för min skull”

1 av 2 | Foto: Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
HEMLIGA VAPEN Loreen Talhaoui har inte bara ett – utan två ess i rockrärmen.

GÖTEBORG Hennes mentor heter Måns Zelmerlöw.

Och en stjärndesigner står bakom den spektakulära scenklänningen.

– Jag gillar Måns för att han vågar, säger Loreen.

Artisten Måns Zelmerlöw, 24, startade ett skivbolag bara för henne.

Nu ska Loreen Talhaoui, 27, bli en stjärna.

– Måns startade det för min skull. Jag gillar Måns för att han vågar och jag anser mig själv vara lite udda, säger Loreen.

Jobbat i ett år

De träffades genom den gemensamma kompisen Moh Denebi, producent, som också varit med och skrivit hennes låt ”My heart is refusing you”.

– Moh tog upp det här och sa att vi borde signa Loreen och jobba med henne. Det tyckte jag lät jättekul. Och nu har vi jobbat med henne lite mer än ett år, säger Måns Zelmerlöw.

2004 slutade Loreen på fjärde plats i ”Idol”.

– Idol var en jävligt bra skola. Där förstod man att det krävs så mycket mer för att vara artist. Det krävs en identitet och du måste veta vad du vill säga och hitta det i dig, det var efter Idol det satte i gång, säger Loreen.

För att verkligen sätta avtryck hos tv-tittarna på lördag har stjärndesigner Bea Szenfeld gjort hennes spektakulära scenkläder.

– Hon är också en sådan som tar ut svängarna, hon är grym. Man berättar lite om känslan och vad som ska hända på scenen och sedan tolkar hon om det och skapar något, säger Loreen.

De röda fransarna blandas med nitar.

– Det är en schyst kontrast. Nitarna visar på den andra sidan, the dark side. Låten är ju en konflikt och tjejen som jag representerar på scen har mycket smärta, säger Loreen.

Kostar mycket

Bea Szenfeld har jobbat cirka en månad med kläderna. Det har inte varit billigt.

– Hur mycket det kostar kan jag inte säga, men det är klart att Bea är en oerhört välrenommerad designer och smakar det så kostar det. Men vi tror enormt mycket på Loreen och hon är en så grym artist att jobba med, säger Måns Zelmerlöw.

ARTIKELN HANDLAR OM