Idol 2018

Gina Dirawis klädkrav på TV4 till årets ”Idol”

Idol 2018 – Har tröttnat på att folk tycker att hon tar för mycket plats: ”En frihetsgrej att få äga hur jag vill se ut”

avTorbjörn Ek

Gina Dirawi vägrar kompromissa.

Ett av kraven på TV4 är en påkostad garderob – och att själv få bestämma hur hon ska se ut.

– Jag vet att när jag går ut och klär mig på ett visst sätt så kommer jag få skit för det, men vi måste ändå välja att ta den vägen för man kan inte tona ner sig för andras skull, säger hon.

Gina Dirawi, 27, kommer att ha en ännu mer spektakulär garderob i årets ”Idol” än förra året. Till sin hjälp har hon modedesignern Bea Szenfeld, 45, som skapar Ginas outfits till fredagsfinalerna.

1 av 2 | Foto: Magnus Sandberg
Gina Dirawi.

Less på att tonas ner

Programledaren är förberedd på att kläderna kommer få tv-publiken att reagera.

– Så fort jag tar plats så är det en grej, säger hon.

– Jag har ju märkt ibland att kanaler, när jag jobbat med andra, att det finns nån slags rädsla för den styrkan eller energin man har, eller om man tar för mycket plats. Att man ska tonas ner lite. Och jag är så jävla less på det, säger hon.

Därför blev den påkostade garderoben ett krav från Gina Dirawi. Hon har tröttnat på att behöva be om ursäkt för sig själv.

– Ska jag göra ett tv-program så ska jag få vara autentiskt och fri. För mig blir det ännu mer en frihetsgrej att få äga hur jag vill se ut, äga hur jag vill prata, äga mitt väsen, säger hon.

Rädsla för kvinnor som tar plats

För Gina är det extra viktigt som programledare i just ”Idol” där unga talanger tar sina första trevande steg ut i artistvärlden.

– Det finns en rädsla fortfarande som är extremt stark kring när en kvinna får ta plats eller ha självförtroende, eller får äga sig själv, säger hon.

Hon reagerar starkt på hur ”Idol”-deltagarna berättat hur tjejerna möts av hat och negativa kommenterar i sociala medier medan killar som uppvisat samma typ av självförtroende istället hyllas.

”Kan inte tona ner sig för andra”

Därför blir det ännu viktigare för Gina att ta plats. För att vara en förebild och våga sticka ut även om hon får kritik.

– Det kändes ännu mer att jag måste äga mig själv så att de fattar att de får äga sig själva. Jag vet att när jag går ut och klär mig på ett visst sätt så kommer jag få skit för det, de vet också om att det är så, men vi måste ändå välja att ta den vägen för man kan inte tona ner sig för andras skull, säger Gina Dirawi.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2018

Idol