Storbråket över: SVT och ”Björne” har slutit fred

Nu får barnprogramsfavoriten Jörgen Lantz sätta på sig björndräkten igen

Storbråket med SVT är över – nu får Jörgen Lantz sätta på sig björndräkten igen.

Barnfavoriten från ”Björnes magasin” återvänder till scenen i en ny show.

– Nu är det fred, det kan man säga, säger han.

Jörgen Lantz, 74, har slutit fred med SVT.

Nu får han återigen ikläda sig björndräkten och ta med sig den älskade och kultförklarade barnprogramskaraktären ”Björne” upp på scenen.

– Ja, det får vi göra, det är jätteroligt, säger Jörgen när Nöjesbladet når honom över telefon.

Showen ”Björnes favoriter” har premiär på Maximteatern i Stockholm den 25 november.

– Det är ett musikprogram som bygger på de skivor som vi spelat in med ”Björne” tidigare och bygger på dem och musik som haft i programmet. Och så blir det lite om ”Björne” med sina kompisar ”Snigel” och ”Hugo”, lite som ”Björnes magasin” var, säger Jörgen Lantz.

Stoppades av SVT

Annat var det för ett och ett halvt år sedan. Då stoppade SVT honom från att att ta barnprogramskaraktären till scenen, trots att kanalen inte spelat in några nya program med honom sedan 2004.

– Vi är rättighetsinnehavare och har bland annat registrerat varumärket ”Björne” och ”Björnes magasin”, sa SVT Barnkanalens programchef Johanna Gårdare.

Men nu har SVT och Jörgen Lantz grävt ner stridsyxan.

– Vi har gjort en överenskommelse där vi licensierar ut varumärket för just den här föreställningen. Som vi har gjort med olika varumärken tidigare, säger Johanna Gårdare.

Inte fråga om pengar

Och enligt Jörgen Lantz handlar det inte om pengar.

– Nej, det handlar inte om några pengar. De vill bara veta vad man gör så ingen tar något från dem och använder det felaktigt. Det gick väldigt bra att komma överens med SVT och vi har fått en bra överenskommelse, säger han.

Så ni har slutit fred nu?

– Nu är det fred, det kan man säga, säger Jörgen Lantz.

Showen blir inte bara en comeback för ”Björne”. Det blir också en återförening. Med på scenen är både Kerstin Wikström och Anders Linder som var återkommande medverkande i ”Björnes magasin” på SVT. Och så Hugo och Snigel förstås.

Publisert:

LÄS VIDARE