Årets dansbandsballad är här

Publicerad:
Uppdaterad:

Wahlströms är tillbaka!

Efter påsk släpper Vadstenabandet sitt andra album - som har alla förutsättningar att bli vårens stora dansbandshändelse.

Nya balladen "När mina tårar är regn" är en av de bästa dansbandslåtar jag hört.

Wahlströms.
Wahlströms.

Wahlströms slog igenom i "Dansbandslåten 99" med låten "Blå, blå ögon", som följdes av albumdebuten med samma namn. Jag har följt Wahlströms utveckling under hela 1990-talet och har tyckt mycket om bandets moderna stil som i mycket präglats av sångaren Daniel Wahlströms speciella röst.

Om kommande plattan är lika stark som Wahlströms nya singel, "Sofie" (DoReMe), kan den bli bandets väg till den riktigt stora publiken. Första singelsmakprovet, balladen "Hela världen för mig" (DoReMe), kom i slutet av förra året och låg en vecka på Svensktoppen. Det gav mersmak.

"Sofie" är jublande dansbandspop skriven av Per Ekberg och producerad av alltid lika fingerfärdige Martin Klaman. Refrängen är av allsångssnitt med en befriande "oh la la"-text. Hitdoftande, minst sagt.

Men den stora sensationen är andralåten. "När mina tårar är regn" är en riktig hjärtekrossarballad med musik av Wahlströms keyboardist Tobias Nyström. Haidi Kroons lyriska text var först menad för en svensk tolkning av Ronan Keatings "When you say nothing at all", men fick nobben av hans musikförlag.

Tobias Nyström tonsatte då Haidi Kroons text själv - med ett alldeles förträffligt resultat. "När mina tårar är regn" är tydligt inspirerad av "When you say nothing at all" och är den ballad som saknas på Barbados senaste. Daniel Wahlströms sånginsats är glimrande.

Jag måste buga.

Mona G:s har precis avslutat inspelningarna av sitt debutalbum.

Plattan släpps den 15 februari och blir sångerskan Mona Gustafsons första cd sedan de framgångsrika åren i Leif Bloms.

Hon är också välmeriterad låtskrivare åt både sig själv och andra - nu senast med en låt med Ann-Cathrine Wiklander på färska samlingen "Aktuell Musik 17" (Mariann).

Leif Melander har skrivit de båda sångerna på Hudiksvallsbandet Spectrums senaste singel, "Linda" (Megil). Titellåten är snygg dansbandspop och helt klart en trevlig överraskning med söt text av Carl Kyrk.

Bäst just nu

Michael Nystås

Publicerad: