Så var Alan Thickes sista timmar

Gav sonen tummen upp på väg till sjukhuset och bad honom ta en bild

Alan Thicke gjorde tummen upp och bad sin son ta en bild på honom i ambulansen.

Sedan dog han i en hjärtattack.

Nu berättar vittnen om tv-stjärnans sista timmar.

Skådespelaren Alan Thicke dog i tisdags kväll efter att ha fått en hjärtattack när han spelade ishockey med sin 19-årige son Carter. Han blev 69 år gammal.

Nu berättar Darin Mathewson, chef på konferenscentret Pickwick Gardens där hockeyrinken ligger, om Thickes sista stund i livet.

– Vi var oroliga över att han hade fått en hjärtattack, men han andades och pratade, säger han till den lokala radiostationen KCBS.

Mathewson ringde larmsamtalet och väntade på ambulansen tillsammans med Thicke och hans son. Samtidigt försökte han ta hand om sonen.

”Han gav oss tummen upp”

– Vi tyckte synd om Carter, men vi försökte vara positiva för hans skull och samtidigt trodde vi inte att det var så farligt, säger han.

När ambulansen kom var stjärnan fortfarande vid gott mod.

– De fick upp honom på båren och skulle få ut honom. Han gav oss tummen upp, tittade på sitt barn och sa: Vänta! Ta en bild på mig. Se till att du får med rinken i bakgrunden, säger Darin Mathewson.

Dog på sjukhus

Alan Thicke dog på sjukhus senare samma dag. Han lämnar efter sig sin fru och tre barn.

Thicke är mest känd för sin roll som Jason Seaver, psykologen och pappan i den populära tv-serien ”Pappa vet bäst”. På senare tid har han bland annat setts i Netflix-serien ”Fuller house” och komediserien ”How I Met Your Mother”.

Utöver skådespeleriet var den kanadensiske stjärnan även känd för att ha komponerat flera sånger till olika tv-serier, bland annat amerikanska ”Lyckohjulet” och ”Diff’rent Strokes”.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN