Det är för slätstruket, SVT

Ida Söderberg om den desperata jakten efter ”gnista” i ”Gift vid första ögonkastet”

Jag är så trött på ältandet om gnistan i det här programmet.

Populärkulturen har förstört känslan för vad kärlek är. 

Vi inbillar oss att den ska vara lite svår, men samtidigt omöjlig att motstå. Till viss del destruktiv, men storslagen. 

Det ska kännas som, jag vet inte, myrornas krig i kroppen. Helst på en gång annars får det vara.

När man bara borde söka enkelt: Skrattar vi ihop? Klipper han naglarna? Kan jag stå ut med att att han andas mot min rygg när jag sover? 

Jag säger inte att man behöver bli ihop med den som råkar uppfylla nämnda krav, men kanske kan man vila i den känslan och se. Inte desperat leta efter någon himla gnista som aldrig får chansen att ta fart om man bara ska prata.

Lina och Alex.

Alex säger att han försöker förändra sig efter ”feedbacken” han får från Lina.

Han säger att han "skyller på sin personlighet", när han inte är som hon vill. Men hur ska han annars vara?

Han vrider och vänder på sig för att bli någon som hon kan tänkas gå igång på. Själv kramar han henne bakifrån och känner gnistan, och det är självutlämnade, rörande men också ... lite väl stereotypt.

Arvid.

Arvid och Ida har olika relation till sponken. Den första ifrågasätter den senares värderingar som framtida mamma när hon shottar och jag kan inte ta oron på allvar. Jag förstår att alkohol kan vara känsligt för somliga, men den typen av festande man får se i programmet känns som ett halvljummet högstadieparty. Men i renlevnads-Sverige hänger väl allt kul löst. Ida däremot är grundad, hon unnar sig minsann en partykväll på Golden hits och så får Arvid hålla på med swimrun. Jag vet vem jag hade valt.

Ida.

Agusts och Carolines ovilja att mötas är plågsamt att titta på och det måste vara bedrövligt för dem, som par. Då, och nu när det sänds. Att behöva se sina egna värsta sidor kablas ut. De borde förstås ge upp. Däremot vill jag ta strid för Agusts lukta på varandra-råd. Gillar man (läs: tänder på) varandras doft, den omaskerade, oduschade, så finns det något där. Å andra sidan är det väl svårt att börja lukta i armhålan om man knappt står ut med den andra personens existens.

Caroline.

Skinn på näsan-paret säger: Vi har inga problem. Nej, vi märker det, därför också så pass ointressant.

Till nästa säsong borde SVT fokusera på mix. Det är för slätstruket, att en person har ett alter ego och att en annan är från Järna räcker inte.

Fredrik och Stina.

ANNONS