Mejla

Kristoffer Bergström

Michel Stentornéus är en värdig vinnare

Genialiskt att ta en flat, tio bumlingar och lite grus

Michel Tornéus vinner ”Mästarnas mästare” 2020.
Michel Tornéus vinner ”Mästarnas mästare” 2020.

NÖJE

Han flyger, han springer, han staplar.

Värdig vinnare av Mästarnas mästare säsong tolv:

Michel Stentornéus.

Vore ”Mästarnas mästare” en krimserie hade snutarna fikat i sju avsnitt, funnit liket i åttonde och identifierat skurken i nionde.

Säsongsfinalen vore en tät uppgörelse där kriminalinspektör Hansdotter bränt ifrån kollegorna i biljakten. Hon hade hamnat i en pistoluppgörelse i en mörklagd lagerlokal och siktat mot bålen men träffat lysrören.

Sent omsider hade polisaspirant Tornéus sladdat in och med puffran oskadliggjort mördaren på första skottet.

En eländigt trögstartad säsong är över nu. Den 33-årige längdhopparen Michel Tornéus, han som la ner karriären några veckor före inspelningen, är den rättmätige segraren.

Att Frida Hansdotter, också 33 under inspelningen, skulle få problem i finalhinderbanans avslutade pendel var väntat efter att ha sett hennes tidigare försök att slänga ring på pinne. En totalsegrare behöver vara i det närmaste komplett och två överjordiskt starka lår kompenserar inte en bångstyrig kastarm.

 

Alpinistens halvtimmeslånga jägarvila var säsongens behållning. Därbakom fanns ett knippe prestationer värda att nämna: Henrik Windstedts jubelidiot, Sanna Kallurs barr, den grekiske frisörens klippning av Kenneth Hansen och Michel Tornéus fotbollsnertagning av en 300-kiloskloss följd av en flygtur över ribban.

Men ska också situationens allvar vägas in så fastnar jag för Tornéus tornbygge i den näst sista grenen.

Hansdotter nådde stenstaplingen först och försökte metodiskt och tryggt klicka i platta stenar i varandra. Tornéus hastade dit med Windstedt i hasorna, medveten om att sisten av de tre skulle ryka direkt, och antog en djärvare byggplan. En flat i botten, tio bumlingar ovanpå och lite grus på toppen. Tornet var bedrövligt, tornet var vackert, oklart vilket, men tornet var tveklöst högt.

Under bultande stress utklassade han Hansdotter och Windstedt i arkitektur och bäddade för den kommande finalsegern.

Bevittna stapeln på bilden här nedanför, se särskilt den åttonde kotan, den som är skev och oregelbunden. Har han tuggummi eller armeringsjärn i mitten eller varför faller den inte?

Vi får aldrig veta. Men av vördnad för insatsen är det minsta vi kan göra att döpa grenen efter mästaren eller mästaren efter grenen.

Snyggt stentornéus, Michel.

Grattis till segern, Michel Stentornéus.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Michel ”Stentornéus” staplar stenar i finalavsnittet av ”Mästarnas mästare”.

Av: 

Kristoffer Bergström

Publisert:

LÄS VIDARE

”Grekisk blottare stoppar inspelningen”

ÄMNEN I ARTIKELN

Mästarnas mästare

Michel Tornéus

Frida Hansdotter