”Robinson” spelas in i Sverige – för första gången

Enligt uppgifter till Dagens Media

Publicerad 2020-06-04

”Robinson” ska för första gången spelas in i Sverige till följd av coronaviruset.

Detta enligt uppgifter till Dagens Media.

– Detaljerna gällande nästa säsong av ”Robinson” kommer vi att återkomma om inom närtid, säger Tanja Tabrizian, presschef TV4, till Aftonbladet Nöje.

Årets säsong av ”Robinson” i TV4 lockade storpublik och hade mycket intriger och flera tittare som reagerade på programmet. Till slut stod kocken Michael Björklund, 45, som segrare. Långköraren har spelats in på olika paradisöar världen över och senaste säsongen spelades in på Fiji.

Nu kommer Dagens Media med historiska uppgifter om programmet. Enligt källor till tidningen ska “Robinson” byta inspelningsplats och spela in på svensk mark för första gången någonsin.

”Vi berättar nästa vecka”, säger TV4:s exekutive producent Gustav Carlsson till tidningen.

Michael Björklund vann årets ”Robinson”.

Har rekat i skärgården

Ett av ställena som TV4 har rekat är skärgården i Bottenviken samt inspelningsplatser i Stockholms skärgård. Anledningen till att de väljer att byta från kontinenten till Sverige är coronapandemin som sättet käppar i hjulet och om tidplanen ska hålla måste programmet börja spelas in i sommar.

Då ”Robinson” är en jätteproduktion krävs mycket logistiskt tänk. Produktionen måste ta hänsyn till lokala restriktioner som sälskydd, fågelskydd och militära skyddsområden. Något som kanalen har koll på menar Gustav Carlsson.

– Det är uppemot 100 personer inblandade i inspelningarna. Men logistiken klarar vi att bygga upp var som helst, säger han till Dagens Media.

Då kommer beskedet

TV4 kommer inom kort att bekräfta var programmet kommer att spelas in.

– Nästa vecka skickar vi ut ett pressmeddelande, säger Gustav Carlsson.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln