Ryan Phillippe talar ut om påstådda misshandeln på sitt ex

avAlex Hartelius

Publicerad:

Modellen Elsie Hewitt anklagar ex-pojkvännen Ryan Phillippe för misshandel.

Själv nekar han till anklagelserna och säger att det handlar om utpressning.

– Jag försökte att plocka upp henne som en bebis, säger han i ett nytt vittnesmål enligt Page six.

Skådespelaren Ryan Philippe anklagas för att ha misshandlat modellen och ex-flickvännen Elsie Hewitt efter deras uppbrott i juli 2016.

Händelsen ska ha inträffat när Hewitt begav sig till ex-pojkvännens hem för att hämta sina saker.

Enligt Hewitt ska Ryan Phillippe vid tillfället varit kraftigt berusad och uppträtt aggressivt, vilket resulterade i att han tog henne hårt i armen och kastade henne nedför en trappa. Han ska sedan ha plockat upp henne likt en docka och kastat henne igen.

Efter den påstådda misshandeln ska Hewitt fått kraftiga blåmärken, skrubbsår och bröstsmärtor. Hon uppsökte sjukhus, polisanmälde händelsen och polisen utfärdade i sin tur ett besöksförbud.

I sin stämningsansökan krävde Hewitt ex-pojkvännen på cirka åtta miljoner kronor i skadestånd.

1 av 2 | Foto: AP
Ryan Phillippe.

Phillippe: ”Ett dödläge”

Ryan Phillippe har en helt annan bild av händelseförloppet. I ett nytt vittnesmål påstår han att det var Hewitt som kom hem till honom och var berusad. Han försökte då bära ut henne likt en docka men råkade tappa henne och de föll båda två nedför trappan.

– Det var ett dödläge och hon vägrade att lämna huset tills hon kom in i sovrummet. Vid en tidpunkt trodde jag att skulle kunna få ut henne från huset och lämna henne utomhus och stänga dörren. Jag visste inte vad jag skulle göra”, säger Phillippe i sitt vittnesmål enligt Page six och fortsätter:

– Jag tänkte aldrig på att ringa polisen. Jag är en känd person och ville inte ha den typen av uppmärksamhet. Så jag försökte att plocka upp henne som en bebis. Bära. Likt ett barn. Med en arm under ryggen och en arm under benen. Men hon viftade och jag klarade bara att ta ett steg i trappan innan jag föll på min rygg samtidigt som jag höll henne. Det var allt”.

Ryan Phillippe har hela tiden nekat till anklagelserna och hävdat att det hela handlar om utpressning.

Han var tidigare gift med Reese Witherspoon och paret har två barn tillsammans. Han har också en dotter med ex-flickvännen Alexis Knapp.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM