Settman: Stort intresse för USA:s Eurovision

Svenska tv-mogulen: ”En av världens största tv-kanaler oerhört intresserade”

Peter Settman ska göra ett amerikanskt Eurovision.

För Nöjesbladet avslöjar tv-mogulen att flera av de största tv-bolagen i USA vill sända musiktävlingen.

– Det är i alla fall tio stora spelare som redan visat intresse för det här, säger han.

Peter Settman, 50, pendlar mellan USA och Sverige i arbetet med sitt produktionsbolag Brain Academy. Ett av de stora uppdragen i Los Angeles är just nu arbetet med att skapa en amerikansk version av Eurovision, tillsammans med bland andra Christer Björkman, 61, något som avslöjades i maj.

– Vi ska försöka göra The American song contest. Om det ska heta det vet jag inte, men det är ointressant, säger Settman när Nöjesbladet träffar honom under Kanal 5:s höstpresentation där han producerat och regisserat den kommande säsongen av komediserien ”Playa del sol”.

Tio stora spelare

– Konkret där vi är nu är hur man gör ett Eurovision så att det passar i en amerikansk tv-kontext, för vi kan inte rakt flytta över. Vad är det som tävlar i Amerika? Är det staterna, eller städer, eller är det artisterna? Vi är mitt i det arbetet och när vi tror oss ha konceptet så går vi ut och pitchar det.

Men trots att konceptet inte är klart än är intresset för ett amerikanskt Eurovision stort bland tv-kanalerna i USA, enligt Settman.

– Det är i alla fall tio stora spelare som redan visat intresse för det, säger han.

Av de stora amerikanska nätverken?

– Ja, så är det.

En av världens största tv-kanaler

Peter Settman vill inte nämna några namn men avslöjar ändå för Nöjesbladet att han bland annat blivit kontaktad av ett av USA:s allra största tv-bolag och att han haft ett personligt möte med en av deras högsta chefer, även om han var något oförberedd på det.

– Jag kände ”vem fan är det jag ska träffa” så jag kollade på internet bara tio minuter innan och då ser jag att han är typ toppchef inom en av de här tv-kanalerna. jag satt med skjortan och håret lite på sniskan, så jag började städa mitt rum, säger han och skrattar.

– Det var roligt, vad jag menar är att den killen representerade en av världens största tv-kanaler och var oerhört intresserad av det här programmet. Vi får se var det hamnar någonstans.

Publisert:

LÄS VIDARE