Här återförenas familjen Wahlgren Ingrosso i Spanien

Christina Schollin: Vi är jättelyckliga och håller avstånd

Publicerad 2020-07-16

Familjen Wahlgren Ingrosso har återförenats i Nerja.

De har inte fått träffa familjen på över ett halvår.

Nu har Christina Schollin och Hans Wahlgren äntligen återförenats med dottern Pernilla Wahlgren och barnbarnet Oliver Ingrosso.

– Vi är jättelyckliga, säger Christina Schollin.

Sedan i vintras har skådespelaren Christina Schollin, 82, och maken Hans Wahlgren, 83, befunnit sig i sitt semesterhus i Nerja på spanska solkusten. Strax efter barnbarnet Bianca Ingrossos stora 25-årsfest på nyårsafton på Fåfängan i Stockholm åkte de ned och hamnade plötsligt i karantän och total lockdown.

– Jag gör så gott jag kan av situationen och försöker tänka positivt Det enda som är trist att vi inte kan umgås med våra goda vänner och träffa våra barn och barnbarn, sa Christina Schollin i april till Aftonbladet.

”Munskydd på hela tiden”

Hon har i mängder av intervjuer berättat hur mycket hon och Hans Wahlgren har saknat att umgås med sina barn och barnbarn. Relationen har fått underhållas via tekniska hjälpmedel som mobiltelefon med Facetime och dator.

Men nu har lyckan återvänt, under tisdagen anlände dottern Pernilla Wahlgren och barnbarnet Oliver Ingrosso till Nerja för att äntligen få träffa sina saknade föräldrar och morföräldrar.

– Nu tyckte vi att det var läge att både Pernilla och Oliver kom ned, men det är rigorösa bestämmelser, det är munskydd på hela tiden och vi håller avstånd naturligtvis även om de har kollat sig och är friska. Så vi är väldigt, väldigt försiktiga, men vi får titta på varandra och sitta och prata, det är underbart!

Christina Schollin och Pernilla Wahlgren skålar på balkongen i Nerja.

Sitter vid havet – och äter fisk

På bilder Christina Schollin lagt upp på Instagram så ser man hur hon och Pernilla Wahlgren skålar med flera meters mellanrum och hur de sitter vid varsin ände av bordet när de äter lunch.

Det måste ändå kännas fantastiskt att få besök?

– Absolut, det känns väldigt bra så vi är jättelyckliga nu. Det känns bra för man längtar efter lite normalitet, lite verklighet.

Vad har ni gjort?

– De kom igår tisdag så vi käkade lunch och nu sitter vi vid havet och har tagit in färsk fisk så nu är livet underbart.

Ni måste ha längtat?

– Ja, vi har längtat jättemycket. Vi har också idag beställt en resa hem. Vi har hela tiden funderat på om vi ska åka hem, vi är trygga här nere, men nu åker vi den 26 juli.

Ni längtar väl till huset på Värmdö?

– Nej, egentligen inte.

Hans Wahlgren serverar dottern Pernilla vin.

Saknar fysisk kontakt

Christina Schollin förklarar att det är familjen de längtar efter, men att det blir väldigt annorlunda mot i vanliga fall.

– Det blir samma sak där. Vi får bara träffas utomhus och det måste vara med avstånd och i Sverige har ni ju inte munskydd så det man längtar efter är ett vaccin, både jag och Hans tillhör ju riskgruppen. Vi vill verkligen inte åka på corona!

Schollin berättar också att avsaknaden av fysisk kontakt är jobbig för henne.

– Det är jättefrustrerande. Att man inte får ta på varandra, det är väldigt märkliga tider vi lever i och det är bara att inse att det är så det är nu. Det är härligt att man i alla fall kan umgås så här. Det är bara att göra det bästa av situationen, vi är jättelyckliga för det!

Vi såg på Instagram att Hans hällde upp lite vin till Pernilla på behörigt avstånd?

– Ja, haha! Man måste skoja till det och ha lite roligt.

ANNONS