Anna Book djupt besviken på Pernilla Wahlgren – efter Instagrambråket

”Jag undrar vad hennes problem är”

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Pernilla Wahlgren anklagar Anna Book för att använda ”snyggfilter” på Instagram.

Nu säger Anna Book att hon blir hatad och hånad på grund av Pernilla Wahlgrens kommentarer, och att hon är djupt besviken.

– Jag har till och med fått privata brev skickade till min hemadress från människor som häver ur sig att jag är en äcklig lögnare. Och det här är på grund av Pernilla Wahlgren, säger hon till Aftonbladet.

Det var i sin podd som Pernilla Wahlgren, 52, berättade att hon noterade att Anna Books, som hon inte namngav i podden, bilder var ”tokretuscherade” och att hon använde så kallade ”snyggfilter” som gör att man ser ut som en docka.

Hård debatt i kommentarsfältet

När Anna Books, 49, följare påpekat filtren svarade Anna Book argt tillbaka och förnekade det, vilket fick Pernilla Wahlgren att reagera och bestämma sig för att hoppa in i kommentarsfältet och försvara följaren.

”Så nästa gång någon påpekar dina dockfilter, svara ingenting om du vill eller säg som det är: Ja jag har lagt på ett gulligt roligt filter som jag tycker är kul att använda ibland. Det är bättre att svara så än att ljuga och kalla folk för bitterkärringar”, lät en del av Pernilla Wahlgrens kommentar.

Anna Book.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Anna Book.

Något som ledde till en debatt mellan artisterna.

Anna Book säger till Aftonbladet att hon är djupt besviken på Pernilla Wahlgrens agerande.

– Pernilla tog ett aktivit beslut att ge sig på mig i mitt kommentarsfält, vilket är märkligt för vi följer inte varandra. Jag förstår inte varför hon ens kände att hon hade behov av att gå in och kommentera, säger hon.

Anna Book: Grova påhopp

Hon säger att hon inte restuscherar sina bilder, och om hon har använt filter i någon bild eller video så är hon ärlig med det. Och att följaren hon svarade argt till under en längre tid kommit med elaka påhopp.

– Och Pernilla säger att jag inte vågar visa mig som jag är, och det har jag ju verkligen alltid gjort. Jag har stått för min armplastik, min bröstplastik, min gastric bypass, att jag har fixat mina tänder ... jag har alltid varit en öppen bok. Jag kan tycka att det är obefogat av henne att kritisera mig överhuvudtaget.

Anna Book säger att hon blev väldigt förvånad när Pernilla Wahlgren, som aldrig skrivit till henne tidigare, plötsligt gjorde det.

– Jag har fått utstå grova påhopp, flera falska anklagelser och till och med hot på grund av hennes agerande. Och jag har blivit bombad med meddelanden, med kommentarer och jag har till och med fått privata brev skickade till min hemadress från människor som häver ur sig att jag är en äcklig lögnare. Och det här är på grund av Pernilla Wahlgren.

Foto: LOTTE FERNVALL
Pernilla Wahlgren.

”Blir på riktigt ledsen”

Hon understryker att hon aldrig har sagt ett ont ord om Pernilla Wahlgren eller någon i hennes familj, och att hon aldrig varit något annat än snäll mot hennes barn.

– Jag undrar vad hennes problem är. Det var så ogrundat. Hade hon velat vara snäll mot mig och velat ge mig ett råd i all välmening, som hon tydligen velat få det till, då vet hon hur man får tag i mig. Ett privat meddelande hade ju gått i sådana fall. Jag blir på riktigt ledsen, jävligt ledsen. Jag tycker bara att det är så lågt att ge sig på någon på det här fega och omogna sättet, jag hade verkligen inte förväntat mig det av henne.

”Vill inte möta mig”

Anna Book säger att medan Pernilla Wahlgren förmodligen redan släppt hela grejen och gått vidare så kommer hon själv att få känna på konsekvenserna av Pernilla Wahlgrens kommentarer långt framöver.

– Hon ska inte för en sekund tro att jag är feg, för jag är färdig med att bli kallad för lögnare. Tro mig, hon vill inte möta mig face to face, för då blir inte diskussionen lika lätt att ta sig ur. Det är så jäkla lätt att vara kaxig på sociala medier, men jag svär att hon inte skulle ha samma ljud i tutan om vi träffades. Jag kommer gärna till hennes podd och snackar med henne, inga problem.

Hon avslutar:

–Jag skulle aldrig göra så här mot en annan människa. Jag vill inte bråka med någon, det här är så jäkla tråkigt.

Aftonbladet har varit i kontakt med Pernilla Wahlgren, som väljer att inte kommentera händelsen vidare.

Publicerad:

LÄS VIDARE