Linda Lampenius: ”Han var som en extra pappa”

”De vänner han umgicks med var gamla gubbar och tanter”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Glöm sexfester och skandaler.

Hugh Hefner var en lugn åldring.

Åtminstone enligt vännen och violinisten Linda Lampenius, 47.

– De vänner han umgicks med var gamla gubbar och tanter, säger hon.

1 av 3

Hon prydde omslaget av Playboy Magazine på 90-talet. Sedan blev violinisten och modellen Linda Lampenius en flitig besökare på Hugh Hefners mytomspunna egendom i Beverly Hills.

Hon har en helt annan bild av tidningsmogulens tillvaro än resten av världen.

– Det var väldigt lugnt på Playboy Mansion. I två och ett halvt år var jag där så gott som varje vecka. De vänner han umgicks med där var gamla gubbar och tanter, säger hon.

Tog in extra tjejer

Enligt Lampenius planerades festerna för att skapa rätt rubriker och upprätthålla mybildningen kring Playboy Mansion.

– När det var stora fester, som ”fourth of july” eller ”new years eve party” tog man in mer lättklädda tjejer, det var för att man visste att det kom ut i media, och det var den bilden man ville visa utåt på Playboy mansion, för att det skulle fortsätta att sälja tidningar.

Privat var Hugh Hefner annorlunda.

– Men människor som bara har varit på de här festerna och inte annars har umgåtts med honom och blivit vän med honom har ingen aning om vem Hefner är. De vet inget om honom som person, säger Linda Lampenius.

”Som en extra pappa”

Hon och Hugh Hefner träffades för första gången genom gemensam bekant som tog pressbilder på henne. Sedan bjöd Hugh Hefner in henne till sitt hem.

Nu sörjer hon sin väns död.

– Det känns otroligt sorgligt. Hefner var så otroligt varm och omtänksam. Han var som en extra pappa åt mig i USA, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE