Lloyd Webber varnar för teaterdöd i London

Av:  TT

Andrew Lloyd Webber viill att teatrar i Storbritannien ska återöppnas. Arkivbild.
Andrew Lloyd Webber viill att teatrar i Storbritannien ska återöppnas. Arkivbild.

Kompositören Andrew Lloyd Webber varnar för att teatrarna i Londons West End kan ha nått en "punkt där det inte finns någon återvändo". I sviterna av coronapandemin tvingas de flesta teatrar hålla stängt eftersom de inte klarar att leva upp till kraven på att få publiken att hålla avstånd och samtidigt få lönsamhet i verksamheten, skriver Variety.

I en vädjan till Kulturdepartementet sade Andrew Lloyd Webber att producenter och teaterägare behöver veta ett datum då man kan öppna som vanligt igen.

– Väldigt få föreställningar lyckas bli så stora som "Hamilton", "Lejonkungen" eller "Fantomen på operan". Teatern kan inte fortsätta under strikt social distansering, sade han och tillade att julshowerna är en stor del av inkomsten under ett år för teatrarna.

Enligt Storbritanniens kulturminister Oliver Dowden arbetar departementet med en plan för att teater- och musikalföreställningar ska kunna visas igen lagom till jul. Tidigare har man lovat ett bidrag på 1,9 miljarder pund, nära 22 miljarder kronor, till kultursektorn.

Publisert:

LÄS VIDARE