Margaux Dietz om sonens kändisskap: ”Behövt sätta egna gränser”

Margaux Dietz.
Margaux Dietz.

Margaux Dietz son har synts allt mindre på sociala medier.

Nu berättar influencern varför.

– Jag har genom åren behövt tänka till, skriver hon.

I slutet på förra året publicerade Margaux Dietz, 30, exman Jacob Liebermann, 36, en lång text på sin Instagram om sin förtvivlan över att parets son Arnold, 3, gång på gång visas upp för omvärlden.

Tre månader har snart gått, och nu kommenterar Dietz för första gången sonens närvaro i offentligheten. I ett inlägg på Instagram skriver hon att hon ”behövt tänka till, omvärdera egna beslut och sätta egna gränser”. Hon berättar också att Arnold inte har deltagit i kommersiella samarbeten sedan i somras.

I Frankrike har diskussionen pågått sedan i höstas, och för en knapp månad sedan klubbades en ny lag igenom i landet. Lagen innebär att föräldrar som använder sina barn i reklamsamarbeten kan få sitta upp till fem år i fängelse, skriver SVT.

I Instagram-inlägget skriver Margaux Dietz att hon är glad att barns välmående diskuteras av beslutsfattare.

”Tydligare riktlinjer behövs. För mig som mamma finns ingen viktigare fråga än barns välmående”, skriver Dietz.

Margaux Dietz med exmaken Jacob Liebermann.
Margaux Dietz med exmaken Jacob Liebermann.

”Det är inte rätt”

På telefon till Aftonbladet säger Jacob Liebermann att han är glad över att Arnold inte kommer att synas på samma sätt längre.

– Så som jag tolkar det så kommer inte Arnold att fortsätta att exponeras på sociala medier, varken på Youtube eller Instagram. Om min tolkning är rätt så är det fantastiska nyheter. Det är ju det viktigaste för mig, att kämpa för hans integritet, säger han och fortsätter:

– Det är inte rätt att barn ska kunna exponeras på kommersiella konton. Om inte två föräldrar är överens så ska det inte vara möjligt, det bara är så. Man behöver båda vårdnadshavarnas godkännande om du ska publicera bilder.

Du har ju varit väldigt tydlig med var du står i frågan om Arnolds närvaro på sociala medier, tror du att det har spelat en roll i Margaux Dietz beslut?

– Självklart, det är klart att det har.

Fått ett nytt perspektiv

Han menar att han hoppas att influencers självmant kan komma till insikt att barnens kändiskap kan vara farligt.

–För Arnold och hans integritets skull ska han bara inte vara med. Han behöver få leva ett vanligt liv. Han behöver kunna få växa upp utan att folk ska springa fram till honom. Om influencers kan landa i det, så är det bra, säger han.

I december skrev Liebermann på sin Instagram att han fått ett nytt perspektiv kring Arnolds kändisskap. I inlägget berättade han att sonen inte kan lämnas på förskolan utan att folk vill hälsa och ”fysiskt beröra barnet”.

”Föreställ er vidare hur folk tittar på barnet när det går tillsammans med sin förälder på stan och inte kan besöka exempelvis McDonalds utan att få kommentarer om videor hen medverkat i”, skrev han.

Aftonbladet har sökt Margaux Dietz.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN