Brad Pitt stöttar Biden

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Brad Pitt är berättarrösten i en ny reklamfilm för presidentkandidaten Joe Biden. Arkivbild.
Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/TT
Brad Pitt är berättarrösten i en ny reklamfilm för presidentkandidaten Joe Biden. Arkivbild.

Brad Pitt är berättarrösten i en ny reklamfilm som släppts som en del av av Joe Bidens presidentkampanj, rapporterar Deadline . Därmed sällar han sig till en rad av kända amerikaner som stöttar Biden.

I reklamfilmen säger Pitt bland annat att "Amerika är en plats för alla, för de som valt landet, de som kämpat för det – vissa republikaner, vissa demokrater och, de flesta, däremellan".

Han säger också att amerikanerna hoppas på en president som är "ärlig, respektfull och som kommer att arbeta hårt för nationens bästa och för alla familjer".

Demokraternas Joe Biden har en stor skara kändisar bakom sig däribland Taylor Swift, Jennifer Lawrence, George Clooney, Cher, Tom Hanks, Cardi B och Billie Eilish.

Men även om Joe Biden vinner när det kommer till de riktigt stora namnen så har sittande president Donald Trump också ett gäng kända ansikten bakom sig, som musikerna Kid Rock och 50 Cent, och skådespelarna Kirstie Alley och Stacey Dash.

Exakt vilken betydelse kändisarnas stöd har är svårt att säga. Men efter presidentvalet 2008 har flera forskningsstudier pekat på en så kallad "Oprah-effekt" – att talkshowdrottningen Oprah Winfreys öppna stöd för Barack Obama bidrog till att han valdes till president.

Publicerad:

LÄS VIDARE