Narkotikabrott

Barnidol greps med kokain på innekrog: Jag tar hjälp

Döms i tingsrätten – blodprov visade spår av både kokain och cannabis

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Barnidolen visiterades efter att ha uppträtt misstänkt i toalettkön på en innekrog.

I en byxficka hittades två påsar med kokain och nu har personen dömts för narkotikabrott i Stockholms tingsrätt.

– Jag jobbar nu på att genomföra en större förändring av mitt liv. Jag tar hjälp, men jag vet inte ännu när jag kommer att lyckas, säger barnidolen efter domen.

Barnidol dömd för narkotikabrott.
Barnidol dömd för narkotikabrott.

Barnidolen hade sammanlagt 0,85 gram kokain i två påsar i sin byxficka när hen visiterades av civilpoliser efter att ha uppträtt misstänkt i en toalettkö på en innekrog i Stockholm.

Ett blodprov visade spår efter både kokain och cannabis. Nu döms därför barnidolen för narkotikabrott för sitt innehav och ringa narkotikabrott för bruk. Domen, som meddelats av Stockholms tingsrätt, slutar med villkorlig dom och 90 dagsböter, totalt 4 500 kronor.

”Snortande ljud”

Barnidolen har erkänt, både i polisförhör och under rättegången. Aftonbladet har valt att anonymisera domen där delar av domskälet lyder:

”NN har hörts, varvid hen bland annat berättat att hen innehaft kokain för eget bruk på det sätt som åklagaren har påstått och att hen tidigare under dagen brukat cannabis. NN:s erkännande vinner stöd av åklagarens övriga bevisning och hen ska därför dömas för narkotikabrott och ringa narkotikabrott på det sätt som åklagaren har påstått”.

Civilpoliser hade gjort en kontroll av en toalett på innekrogen en sen kväll i september när de i kön utanför stötte på barnidolen. Poliserna fattade misstankar mot personen eftersom denna sagt något i stil med ”nu är det min tur” och gjort vad poliserna beskriver som ”snortande ljud” med näsan. Poliserna uppfattade det också som att barnidolen verkade nervös och rörde vid sin byxficka.

”Jag tar hjälp”

Barnidolen förhördes på plats på innekrogen och erkände då att pulvret i påsarna var kokain och att hen använt narkotika under kvällen. När Aftonbladet når barnidolen efter att domen har fallit är personen mycket ångerfull.

– Jag jobbar nu på att genomföra en större förändring av mitt liv. Jag tar hjälp, men jag vet inte ännu när jag kommer att lyckas. Men jag hoppas och att vi då kan höras igen, säger hen.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Prova här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Narkotikabrott

Stockholms tingsrätt