Folkhälsomyndigheten

FHM får kritik för ”rörigt” förslag

Av: 

TT

Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker, tillsammans med Miriam Bryant vid utdelningen av Ulla Billquist-stipendiet 2020. Arkivbild.
Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker, tillsammans med Miriam Bryant vid utdelningen av Ulla Billquist-stipendiet 2020. Arkivbild.

NÖJE

Krångligt och rörigt. Folkets Hus och Parker kritiserar Folkhälsomyndighetens förslag till lättnader av publikrestriktionerna.

"Våra medlemsföreningar har varit ansvarstagande, återhållsamma och uthålliga under en oerhört prövande tid. Men Folkhälsomyndighetens förslag på 'lättnader' är varken hackat eller malet", säger Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker, i ett pressmeddelande.

Kritiken riktar sig bland annat mot förslaget om att 500 personer som maxtak för sittande publik utomhus, vilket enligt Nathanson kräver en arena med plats för 5 000 personer.

"Det blir helt obegripligt hur det kan krävas en arena med minst 5 000 permanenta sittplatser för att ta emot 500 personer, medan en 50 000 kvadratmeter stor folkpark bara får ta emot 100 besökare", skriver han.

Folkets Hus och Parker tycker inte att det borde vara fasta publiktal som gäller när lättnaderna införs utan att det ska vara lokalens förutsättningar och vidtagna smittskyddsåtgärder som styr.

Regeringen har föreslagit lättnader av publikrestriktionerna från den 17 maj om smittoutvecklingen medger det. Förslaget är nu ute på remiss.

ANNONS

Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Få insyn i datan som bankerna bedömer dig med. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så hjälpte hemlige läkaren Björn Natthiko Lindeblad att dö

ÄMNEN I ARTIKELN

Folkhälsomyndigheten

Parker

Kulturpolitik

Coronaviruset