Marcelo Peña

Gravida Emilia Wahlund sjuk i corona

Berättar om oron för bebisen: ”Jag är mer orolig för hennes skull än min egen”

Av: 

Hugo Månsson

Emilia Wahlund är gravid i vecka 36.
Emilia Wahlund är gravid i vecka 36.

NÖJE

Emilia Wahlund och sambon Marcelo Peña är sjuka i covid-19.

Som gravid är hon i riskgrupp, och berättar nu om sin oro för bebisens välmående.

– Det är klart att man blir extra orolig just för att man är gravid. Jag är mer orolig för hennes skull än för min egen, säger influencern.

På onsdagsmorgonen lade Emilia Wahlund, 21 år, upp en bild på Instagram som visade att hon testat positivt för covid-19.

Tillsammans med sambon Marcelo Peña, 30 år, väntar Emilia Wahlund barn och på lördag går hon in i vecka 37 av graviditeten.

För Aftonbladet berättar hon att hon känner sig yr, öm och har extremt ont i ryggen. Än har hon inte fått några tydliga besked från läkare om hur viruset kan påverka barnet.

– Jag har pratat med förlossningen för att bebisen i magen har varit väldigt aktiv. Men de sa att det bara är positivt och sen väntar jag svar från min barnmorska. För det kan vara så att jag kan behöva ta någon spruta för att inte få blodpropp. De skulle kolla upp det, säger hon.

Sambon Marcelo Peña.

”Hon får gärna stanna tills minst vecka 38”

Enligt Socialstyrelsen löper kvinnor som befinner sig i andra halvan av en graviditet en risk att föda för tidigt om de blir smittade i covid-19. Men Emilia Wahlund är inte så orolig över det.

– Det är en sak om man inte är så långt gången, men eftersom jag är så pass långt gången nu så tror jag inte att det skulle påverka så mycket. Sen får hon gärna stanna tills minst vecka 38, men som sagt, det är en och en halv vecka kvar. Så vi får väl hålla tummar och tår att hon vill hålla sig kvar ett tag.

Tog du upp det med barnmorskan eller läkarna?

– Nej, jag ska prata med min barnmorska om det. Det känns ändå skönt att jag är så pass långt gången och att barnet är färdigbakat, eller vad man ska säga, om en och en halv vecka.

Men det ska inte vara farligt?

– Nej, de säger att det inte ska vara det, säger hon.

– Om förlossningen skulle dra igång i dag så är väl det enda att jag inte skulle haft lika mycket energi som jag skulle ha haft. Men man får ju all hjälp och så.

”Mer orolig för hennes skull än min egen”

Emilia Wahlund berättar att coronaviruset inte ska påverka fostret. Samtidigt säger hon att viruset skulle kunna smitta barnet.

– Alla säger lite olika där. Men det är klart att man blir extra orolig just för att man är gravid. Jag är mer orolig för hennes skull än för min egen.

Har du drabbats värre av att du är i riskgrupp, tror du?

– Nej, det skulle jag nog inte säga. Min sambo har corona också, men vi har haft väldigt olika symptom. Han har haft en förkylning medan jag haft feber och ont i kroppen. Jag har ju inte känt mig jättedålig. Det enda är väl att jag har extra ont i kroppen om man jämför med hur det brukar vara när jag är sjuk.

Hur har Marcelo stöttat dig i det här?

– Han har tagit hand om mig. Vi har ju en hund som måste rastas, så då fick vi ta munskydd och handskar i trappuppgången. Men det är han som får sköta de sakerna. För han känner sig nästan inte sjuk, medan jag varit mer hängig.

 

PODD Hur påverkar pandemin våra barn?

Aftonbladet Daily med Karolina Jackson Alvage, kurator på Bris.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Amelia Adamo om sitt försämrade minne: ”Oroar mig”

ÄMNEN I ARTIKELN

Marcelo Peña

Emilia Wahlund

Graviditet

Covid-19

Coronaviruset