Utpressning

Barnstjärna åtalas för grov misshandel med tortyrinslag

Tonårspojken inblandad i kidnappnings- och utpressningshärva

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Barnstjärnan åtalas för grov misshandel med tortyrliknande inslag – som en del i en kidnappnings- och utpressningshärva.

Enligt åtalet har en 15-årig pojke fått ett finger avhugget, blivit knivskuren och slagen med en hammare.

– Alltså jag gick på benzo så jag kan ha slagit honom, jag vet inte. Jag har inget minne av det, jag skulle aldrig klippa ett finger av någon i alla fall, det är för grovt, säger den tonåriga barnstjärnan i polisförhör.

En tonårig barnstjärna med en flera år lång karriär har åtalats misstänkt för synnerligen grov misshandel och rån som en del i en härva som inkluderar kidnappning och grov utpressning.

I mitten av augusti ska en 27-åring, tillsammans med en jämnårig bekant och en 15-årig pojke ha frihetsberövat och slagit en person. Genom hot om mer våld tvingas den kidnappade personen föra över omkring 700 000 kronor till 27-åringens konto, pengar som personen fått i ett försäkringsärende.

Dagen därpå kommer barnstjärnan in i bilden.

Rånad på guldsmycken

Barnstjärnan på polisens bilder. Halskedjan beslagtogs av polisen efter misstanke om att den kan komma från rånet han åtalas för.

Han ska, tillsammans med 27-åringen, 15-åringen och ytterligare en tonårspojke ha misshandlat och rånat den tredje personen som var med under kidnappningen och bland annat kommit över både pengar och flera guldsmycken.

Allting förblir okänt för polisen tills den 15-åriga pojken två veckor senare kommer in på sjukhus, svårt misshandlad och med ett finger avskuret.

Pojken beskrivs som ”fåordig och undfallande” i polisens första utfrågning om hur han lemlästats. Men med hjälp av foton i pojkens mobiltelefon kan polisen snart identifiera två misstänkta: Barnstjärnan och 27-åringen.

27-åringen har erkänt misshandeln, kidnappningen och utpressningen, men säger sig inte minnas något av rånet. Den tonåriga barnstjärnan nekar till brott och har på många av polisens frågor svarat ”inga kommentarer”.

27-åringen och barnstjärnan på en bild tagen några dagar efter den brutala misshandeln. Barnstjärnan har smycken på sig som misstänks komma från rånet de båda åtalas för.

Använde falsk mc-väst

27-åringen ska enligt förundersökningen ha använt en förfalskad mc-väst och fått övriga åtalade att tro att han var medlem i en undergruppering till det kriminella mc-gänget Hells Angels. De tre tonårspojkarna, inklusive barnstjärnan, tycks ha trott att de själva också blivit en del av det kriminella nätverket, genom sitt umgänge med 27-åringen.

– Eftersom vi i detta läge trodde att vi var med i Hells Angels, så var det så att jag skulle få ett straff utdelat av dem, för att jag sagt fel och ljugit, säger 15-åringen i polisförhör om vad som föregått den brutala misshandeln.

Fejkad mc-väst. 27-åringen påstod sig vara medlem i en undergruppering till Hells Angel men enligt polisens expert är västen inte äkta.

Barnstjärnan hävdar i polisförhör att han varit kraftigt påverkad av olika typer av droger, bland annat den lugnande substansen bensodiazepiner, och därför inte minns något av misshandeln.

– Första natten jag var där, då hade jag tagit så mycket benzo så det var kortslutning. Det var godnatt, jag hade också rökt en holk så jag kommer inte ihåg så mycket, säger han.

Barnstjärnan i förhör: Däckad av droger

Barnstjärnans skor. Pilen markerar var polisen hittat blodspår som efter dna-analys visat sig vara från det 15-åriga offret för den grova misshandeln.

Enligt barnstjärnan var han utslagen av drogerna och förnekar därför att han varit med i misshandeln av pojken.

– Jag låg helt däckad. Jag har inte gjort något sådant. Jag var helt däckad. Det vore konstigt om jag minns nu när jag inte mindes förut.

I åklagarens bevisning finns bland annat bilder från den 15-åriga pojkens mobiltelefon tagna den aktuella kvällen och natten. På bilderna syns såväl barnstjärnan som 27-åringen och också hur pojken blir allt värre sönderslagen. polisen har också kunnat säkra blodspår på barnstjärnans skor, som enligt en dna-undersökning kommer från den misshandlade 15-åringen.

I ett av polisens förhör erkänner barnstjärnan att han kan ha deltagit i misshandeln.

– Alltså jag gick på benzo så jag kan ha slagit honom, jag vet inte. Jag har inget minne av det, jag skulle aldrig klippa ett finger av någon i alla fall, det är för grovt.

Smyckad med rånbyte? I de åtalade personernas mobiltelefoner hittade polisen bilder på barnstjärnan där han bär smycken som misstänks komma från rånet han åtalas för.

Efter den grova misshandeln ska barnstjärnan och pojken ha varit kvar i 27-åringens lägenhet i över ett dygn, innan pojken till slut lämnar platsen. Ytterligare ett dygn senare tas han till sjukhus av sin mamma.

Advokaten: ”Förnekar brott”

Åklagaren beskriver det pojken har utsatts för som ”tortyrliknande” och skriver i åtalet:

”Brottet bör bedömas som synnerligen grovt eftersom gärningen resulterat i en bestående svår kroppsskada samt då de tilltalade visat synnerlig hänsynslöshet och råhet. Detta genom att gärningen varit utdragen, har utövats av flera gärningsmän mot en minderårig målsägande, innefattat användandet av knivar och hammare eller andra tillhyggen samt innefattat avlägsnandet av en kroppsdel och annat våld med tortyrliknande inslag.”

Aftonbladet har varit i kontakt med barnstjärnans advokat som hälsar via sms:

”Min huvudman förnekar brott. Till följd av målets känsliga natur samt av respekt för samtliga involverade parter avstår jag från att kommentera målet ytterligare i nuläget.”

Aftonbladet har också varit i kontakt med 27-åringens advokat som inte vill kommentera ärendet.

Rättegången, som beräknas ta fyra dagar, inleds nästa vecka.

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Utpressning

Kidnappning