Svenska skådespelarparets lycka – väntar barn

Richard Ulfsäter: ”Är överlyckliga och längtar verkligen”

Uppdaterad 2020-12-16 | Publicerad 2020-12-13

I april blir Richard Ulfsäter pappa för första gången.

Nu berättar skådespelaren om den stora lyckan.

– Det känns jättekul och otroligt stort, säger han till Aftonbladet.

Skådespelaren Richard Ulfsäter, 45, ska bli pappa för första gången. Under fredagen publicerade han en bild på hustrun och skådespelerskan Lotta Aldgård Ulfsäters, 27, växande mage med texten ”Nä, det är inte bara lussebullar” följt av ett rött hjärta.

Många kollegor i branschen gratulerar till det som komma skall med kärleksfulla emojis och glada tillrop, däribland Fares Fares, Charlie Gustafsson, Julia Dufvenius och Cecilia von der Esch.

När Aftonbladet når den blivande pappan över telefon berättar han om lyckan.

– Det är superroligt naturligtvis och vi är överlyckliga och längtar verkligen. Det är dags i slutet av april.

Då vet vi vad ni har pysslat med i dessa coronatider.

– Ja, haha! Vad ska man göra nu när det är så dystert, säger Richard Ulfsäter skämtsamt och berättar att graviditeten var planerad:

– Det var det absolut. Lotta är ungefär halvvägs nu. Vi vet vad det blir, men tänkte inte gå ut med det faktiskt. Det får bli en liten överraskning. Men det känns jättekul och otroligt stort. Jag är ändå sen på bollen, jag är 45 år och många i vänskapskretsen har barn som börjar bli ganska stora nu.

Richard Ulfsäter och Lotta Aldgård.

Hur mår den blivande modern?

– Hon mår väldigt bra just nu och lyckligtvis har allt gått bra än så länge. Vi är ändå ödmjuka. Och jag är ödmjuk som man, det är så fascinerande ju mer man sätter sig in i allt. Och att det ens fungerar, det är makalöst. Men vi tar ett steg i taget – eller rättare sagt en vecka i taget.

Det var våren 2017 som det avslöjades att Richard Ulfsäter och Lotta Aldgård Ulfsäter var ett par. Första gången han fick upp ögonen för henne var under en teaterföreställning i hemstaden Helsingborg.

– Hon spelade och jag satt i publiken. Jag tyckte hon var begåvad på flera sätt… Men jag lyckades tyvärr aldrig träffa henne där och då, men några månader senare sprang jag på henne av en slump på stan.

Richard Ulfsäter och Claudia Galli i ”Fjällbackamordet”.

Förra året blev de man och hustru under pompösa former på skånska slottet Bosjökloster.

– Jag är överlycklig. Det är svårt att föreställa sig hur det ska bli innan. Men alla pusselbitar föll på plats. Känslomässigt var det otroligt starkt. Jag har varit på säkert hundra bröllop tidigare, men nu stod man på andra sidan Det var euforiskt. Som en raket rätt upp i rymden, sa Richard Ulfsäter då till Aftonbladets Gala Magazine.

Det var tretton år sedan som han blev känd för svenska folket i samband med populära SVT-serien ”Playa del Sol”. Han har också medverkat i bland annat ”Darling” ”En fiende att dö för” och ”Fjällbackamorden”.

Lotta Aldgård Ulfsäter har man bland annat kunnat se i tv-serierna ”Halvvägs till himlen” och ”Modern i Sandhamn”.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln