Fans rasar mot TLC - efter svaret om Trump

avLinn Elmervik

1 av 3

En tv-intervju med r’n’b-gruppen TLC har fått tittare att rasa.

Fansen upprörs över Rozonda ”Chilli” Thomas svar på frågan om hon är engagerad i ”black lives matter”-rörelsen.

– För mig är alla liv viktiga, säger hon.

Intervjun sändes i den brittiska tv-kanalen Channel 4 i onsdags och gruppen, som har haft megahits som ”No scrubs” och ”Waterfalls”, fick frågor om de demonstrerat eller engagerat sig på annat sätt i den uppmärksammade ”black lives matter”-rörelsen i USA.

Duons svar var nej.

– Personligen gick jag inte med i några marcher eller något sådant, men för mig är alla liv viktiga, om du förstår vad jag menar? sa Rozonda ”Chilli” Thomas.

”Är mer än besviken”

Formuleringen har fått fans att rikta hård kritik mot henne i sociala medier.

”Hur kan TLC, som var stolta pionjärer för att ta socialt ansvar på 90-talet, vara så ignoranta när det hället Black lives matters-rörelsen? Är mer än besviken”, skriver ett av dem på Twitter.

”Lycka till med att sälja skivor nu”, skriver ett annat.

”Problematiska svar”

Chillis bandkollega Tionne ”T-Boz” Watkins lyckades även hon röra upp känslor när hon kommenterade USA:s president Donald Trumps framfart i landet.

– Jag bryr mig inte om Donald Trump, jag menar, Gud är min president. Jag är bara ledsen för alla människor som drabbas, men jag bryr mig inte om honom, sa hon.

”Hon säger att hon är ledsen för alla människor som drabbas, som om hon inte är en amerikan som lever i Amerika”, skriver ett fan på Twitter.

”Alla deras svar är problematiska”, skriver ett annat.

ARTIKELN HANDLAR OM