Erik och Linnea bröt mot TV4:s kontrakt – firade midsommar ihop

Lurade ”Bonde söker fru”-produktionen: ”Vi kunde inte dra oss ur”

1 av 2 | Foto: TV4
Erik Bäckman och Linnea Åberg i ”Bonde söker fru”.
NÖJE

De hade fallit för varandra – men kunde inte dra sig ur TV4:s kontrakt.

Då kringgick Erik Bäckman och Linnea Åberg bestämmelserna, och firade midsommar ihop i smyg.

”Hade vi kunnat dra oss ur hade vi gjort det”, skriver Linnea Åberg i sin blogg.

De föll för varandra redan före inspelningen av ”Bonde söker fru”.

Nu avslöjar Linnea Åberg, 21, att hon och Erik Bäckman, 21, firade midsommar ihop hemma hos hennes familj i Bollnäs bara två dagar innan inspelningen skulle dra igång, med flera andra kvinnor tävlandes om Eriks gunst.

”Det var den bästa midsommaren i hela mitt liv, allt var så perfekt! Jag blev så kär i honom på bara den helgen när han var hos mig. Då visste vi att det var han och jag som var menade för varandra”, skriver hon i sin blogg under rubriken ”Sanningen om den förbjudna kärleken”.

”Kunde inte dra oss ur kontraktet”

Hon berättar att de egentligen inte ville vara med i programmet men att de var tvungna av kontraktet, som de redan brutit mot i och med sin gemensamma midsommar.

”Panik började växa, både jag och Erik hade inte en aning om hur vi skulle lösa detta. Vi hade båda skrivit kontakt och kunde inte dra oss ur nu. Erik hade ju inte ens tillåtelse att skriva med någon av oss ens så han kunde ju inte berätta att han hade firat midsommar med mig. Så vi bestämde istället att vi gör detta tillsammans. Vi håller ut dom där nio dagarna, men vad gör vi av dom andra tjejerna då? Dom vill ju inte Erik såra…”, skriver hon.

Försökte visa de andra tjejerna

De ville berätta för de andra tjejerna att Erik redan gjort sitt val, men ska ha förbjudits av produktionen.

”Erik försöka visa på ett diskret sätt att det var mig han ville ha utan att säga något till dom eftersom att han inte fick göra det. Tydligen förstod båda två det ganska så snabbt men ingen av dom fick åka hem för tv teamet. Dom blev peppade att stanna kvar och då gjorde dom det. Dagarna på gården gick otroligt långsamt och jag mådde så otroligt dåligt.... Var så sjukt jobbigt att behålla hålla allt inom sig och inte få berätta för kameran eller för tjejerna. Jag ville ju inte ljuga för dom! Dom var ju mina vänner”, skriver Linnea i sin blogg.

Gjorde sig beredd på kyssar med andra

Hon stålsatte sig för att se sin kärlek kyssa de andra tjejerna. När inspelningen till slut var över kom vardagen som en lättnad.

”Känslan när alla kameror försvann ifrån huset och de bara var jag och han kvar på gården, de var helt magiskt! Den där stenen man hade gått och burit på i dom där dagarna bara försvann.. Jag kunde börja äta igen, jag kunde sova igen på nätterna, jag mådde så bra igen”, skriver hon.

TV4 har inte fått någon information om parets hemliga firande.

”Om de har spenderat midsommar tillsammans är det inget vi känner till. Om midsommar var före eller efter inspelningen är heller inget jag kan svara på just för tillfället”, skriver programmets exekutiva producent Clara Tengbom i ett sms till Nöjesbladet.