Tomas Norström är död – blev 65 år gammal

”Jägarna”-skådespelaren Tomas Norström har gått bort.

Natten till den 3 oktober somnade han in i sviterna av cancer.

– Vi är enormt påverkade av det som har hänt, det är fruktansvärt, säger sambon Anna Oldner Bengtsson till Aftonbladet.

Skådespelaren Tomas Norström, känd från bland annat ”Jägarna” och ”Pistvakt” är död, något hans syster Marika Staberg skriver om i ett inlägg på Facebook.

"Tomas, min fantastiska bror finns inte mer och mitt hjärta brister. Han dog efter en tids sjukdom natten till den 3 oktober. Att han inte finns mer är obeskrivligt smärtsamt och svårt att ta in och förstå. Jag får aldrig mer träffa honom eller höra hans röst", skriver hon bland annat i ett inlägg som Aftonbladet har fått tillåtelse att citera.

Han somnade in på Ersta Hospice i Stockholm natten till den 3 oktober.

Aftonbladet har varit i kontakt med Tomas Norströms sambo Anna Oldner Bengtsson som berättar att familjen är samlade.

– Vi är enormt påverkade av det som har hänt, det är fruktansvärt. Vi har förlorat vår älskade Tomas. Han dog av hjärntumörer.

Tomas Norström har varit med i en rad kända svenska produktioner. Några av hans mest kända roller var i ”Pistvakt”, ”Lasse-majas detektivbyrå” och ”Jägarna”.
Tomas Norström har varit med i en rad kända svenska produktioner. Några av hans mest kända roller var i ”Pistvakt”, ”Lasse-majas detektivbyrå” och ”Jägarna”.
Jacob Nordenson, Tomas Norström och Lennart Jähkel tillsammans i ”Pistvakt”
Jacob Nordenson, Tomas Norström och Lennart Jähkel tillsammans i ”Pistvakt”

Framtidsplaner

Så sent som i maj i år gjorde Aftonbladet en intervju med Tomas Norström med anledning av hans 65-årsdag.

– Det känns ju lite speciellt, men jag har egentligen inga problem med att bli äldre, det rör mig inte så mycket. Jag har ingen noja, sa Tomas Norström och berättade att han skulle fira dagen med sambon och barnen.

I intervjun berättade han också om sina framtidsplaner och drömmar.

– Jag har haft en dröm om att skriva skönlitterärt och sökte därför in till en folkhögskola i Finland som jag kom in på i höstas. Jag har alltid skrivit manus och sådant, men nu vill jag ta det ett steg längre. Målet är att göra klart ett projekt som jag har skrivit på länge. Jag skriver om mig själv i förhållande till olika situationer där jag försöker förstå varför jag har reagerat på ett visst sätt. Det handlar också om sekter som det finns mycket av inom teatern.

Tomas Norström blev 65.
Tomas Norström blev 65.

”Gick enbart på lust”

Tillsammans med Lennart Jähkel och Jacob Nordenson gjorde Tomas Norström succé med ”Pistvakt” i slutet av 90-talet - vilket var extremt oväntat. 

– Vi hade knappt några pengar och gick enbart på lust och tog vad som fanns på teatern till rekvisita och tejpade upp. Men jag minns det som en helt underbar tid. 

Tomas Norström efterlämnar sambon Anna, två barn samt två bonusbarn. Han blev 65 år.


Norström hjälpte vännen med manus från sjuksängen: ”Jag ska tillägna Tomas den filmen”
”Jägarna”-kollegan Thomas Hedengran: Konstigt och sorgligt


Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN