Vågar inte berättar om honom för pappa

Olle Kvarnsmyr ÄR Nöjesbladets Dr kärlek och svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

NÖJE

Det gör ont i mig att jag inte kan berätta för mina föräldrar. Min pojkvän ville berätta för dem nästan direkt, men jag hindrade honom.

I tre år har jag varit tillsammans med min pojkvän. Vi är sambos och har ett kärleksfullt förhållande, på alla plan. Han är en fantastisk och omtänksam man som behandlar mig bra. Min själsfrände.
Vi har pratat om att i framtiden, kanske gifta oss och starta familj. Får jag någonsin barn vill jag gärna att de ska ha kontakt med sina morföräldrar. Det finns ett ganska stort problem i det, för min föräldrar vet ingenting om oss. Alls.
För att ge en bakgrundshistoria; den här mannen, är en gammal vän till familjen, tio år äldre än jag och han arbetade tillsammans med min pappa. (Han gör det inte längre då han fick ett bättre erbjudande) Vi har alltid haft en känslomässig koppling. Vår relation var dock platonisk fram till för ungefär fyra år sedan. Då kände jag att det var något annat på gång, att vi hade något mer. Pappa respekterade honom som en kompetent arbetare, men kanske inte som någon "framtida svärson".
Det gör ont i mig att jag inte kan berätta för mina föräldrar. Min pojkvän ville berätta för dem nästan direkt, men jag hindrade honom. Fegt, eller hur? Mamma skulle förmodligen acceptera mitt val, för hon tycker mycket om oss båda två. Det är heller inget kulturellt eller religöst som gör att jag inte vågar. Det är bara Pappa. Min pappa är en väldigt kärleksfull, men hetlevrad traditionell man Det känns som om jag är fångad i en dålig kärleksfilm. Snälla, vad ska jag göra?

Väx upp nu - du är en vuxen kvinna

Grattis till att du träffat ditt livs kärlek. Det är många där ute som letar efter kärleken och du har haft turen att finna den. Men det är dags för dig att växa upp nu. Du är en vuxen kvinna som är fullt kapabel att fatta sina egna beslut. Dina föräldrar ska inte diktera ditt val av kärlekspartner. Din sambo är dessutom en bra man som din far respekterar. Så vad är problemet? Du måste därför nu berätta direkt. Känns det svårt att berätta ansikte mot ansikte går det även bra att skriva ett brev. Dröjer du längre blir det ännu konstigare och din lyckliga kärleksrelation riskerar att kapsejsa.

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla [email protected]

Missa inga visdomar - följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden

ARTIKELN HANDLAR OM

Dr Kärlek