Moneybrother är klar för ”Så mycket bättre”

Dyker upp i nästa säsong av succé-programmet

1 av 2 | Foto: TV4
Moneybrother är klar för nya ”Så mycket bättre”.
NÖJE

Ryktet stämde.

Moneybrother är klar för ”Så mycket bättre”.

– Jag har sett så mycket på tidigare säsonger så det kommer kännas som att jag är med i ett tv-spel när jag väl är där, säger han.

Under gårdagen sade Markoolio i radio att Moneybrother är den sista artisten i årets konstellation av ”Så mycket bättre”. Nu har det avslöjats i Nyhetsmorgon att det stämmer.

Anders Wendin, som han heter privat, började sin musikaliska resa i diverse band, däribland ett som heter ”Monster”. När det bandet splittrades år 2000 startade han sin solokarriär. Tre år senare slog han igenom med singeln ”Reconsider me” och albumet ”Blood Panic”, som båda gjorde stor succé.

Musikern hade kunnat vara med redan första säsongen om det inte vore för att han då tackade nej.

– Sedan har jag tittat på det i alla år och tänkt att ”Fan det här var ju bra”. Jag har suttit där i soffan och funderat på hur jag skulle tolkat Niklas Strömstedts låtar. Så när jag fick frågan igen var det ingen tvekan, jag kände att det var dags, säger han.

”Det finns strofer där jag ser oss mötas”

Han har redan börjat förbereda sig. Två låtar som han kommer framföra är redan bestämda.

– Jag satt och lyssnade på Eric Saade i en och en halv timme igår. Hans musik har ju ganska få beröringspunkter med min, men det är det som gör det roligt. Jag vill ju leverera allas låtar med stor respekt, och då måste jag utgå från mitt eget hjärta och hitta saker i deras låtar som jag fastnar för, säger han och fortsätter:

– Jag vill hitta den där grejen i musiken där våra vägar korsas. Jag vill sjunga en slags soulmusik och det finns där, jag hör det i Eric Saades musik. Det finns små strofer där jag ser oss mötas. Det är det jag letar efter nu i allas låtar.

”Är lite vimmelkantig”

Han ser ”Så mycket bättre” som ett bra sätt att komma tillbaka in i musiken efter att mest ha fokuserat på sin son i tre år.

– Det känns som om jag varit pappaledig i tre år och det här är första dagen på jobbet. Jag är lite vimmelkantig på något sätt. Jag separerade för två år sedan och det tog mycket tid att lära mig hur mitt liv skulle vara som ensamstående pappa. Jag har behövt den här tiden, det har varit bra för mig, säger han och fortsätter:

– Jag vill att min son ska ha en glad och inspirerad farsa och jag vill hålla på med musik. Då blir det här programmet perfekt. Det är ju annars så svårt när någon säger ”Skriv något!” och man sitter framför ett tomt blad. Här är det verkligen inte tomma blad. Jag känner mig riktigt inspirerad.

Vems musik ser du mest fram emot att tolka?

– Jag har väldigt stor respekt för de som har plöjt vägen för oss som kom efter. Kicki Danielsson är en sådan här riktig landsvägskrigare som hela sitt liv gett sig fasen på att hon ska ut och underhålla folk. En sådan artist har man ju respekt för. Samtidigt finns det så mycket att ta av i hennes musik, det finns ändlöst av material med så många skivor.

Vad har du för förväntningar på programmet?

– Jag har sett det så pass mycket så det kommer kännas som att jag är i ett tv-spel när jag väl är där. Så jag vet hur det är, men jag känner ju ingen. Jag hoppas bara att jag går ut därifrån efter 10 dagar och lämnar ”nothing but my footprints and a good impression”.

”Mäktigt att Markoolio vet vem jag är”

Den omtalade sömnbristen och mängden alkohol under inspelningen är inget som bekommer honom.

– Jag har inget emot alkohol och jag har inte sovit på flera år, i och med att jag har en liten son. Jag tror jag kliver in bättre förberedd än någon annan i det avseendet. Jag tycker det ska bli jättekul att ta en öl med någon av de här människorna när kamerorna släckts, det är ju skitkul.

Att Markoolio läckte informationen om att Moneybrother skulle vara med i ”Så mycket bättre” innan det var officiellt var en glad överraskning för Wendin.

– Jag tycker bara att det är så mäktigt att Markoolio vet vem jag är. Jag tror att vi bor i samma område för jag ser honom ibland på Ica Maxi. Nästa gång ska jag fan hälsa, för nu vet jag ju att han vet vem jag är.