Runar Sögaard: Jag förstår Donald Trump

”Bilden som media skapar är skräckinjagande”

1 av 3 | Foto: TV4
Runar Sögaard.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Donald Trump är missförstådd.

Det menar Runar Sögaard, som fascineras av presidentens ledaregenskaper.

– Bilden som media skapar är skräckinjagande, säger Runar Sögaard i TV4:s Nyhetsmorgon.

Han sade redan 2015 att Donald Trump skulle bli USA:s näste president.

Då skrattade folk åt honom.

Men Runar Sögaard fick rätt.

Han berättar under söndagen i TV4:s Nyhetsmorgon om sin fascination för Trumps ledaregenskaper. Men Runar Sögaard menar också att den amerikanske presidenten ofta missförstås och misstolkas. Boven i dramat är medierna.

– Från medias sida försvinner fakta- och källgranskningen mer och mer. Förr skulle man återge nyheter. I dag skapar man nyheter.

”Bilden media skapar är skräckinjagande”

Runar Sögaard har följt Donald Trump ett bra tag och han tillbringar även ett par två, tre timmar dagligen åt att konsumera amerikanska medier.

– Han är ju politiskt inkorrekt, men jag har läst hans böcker och känt personer som jobbar när honom och bilden som media skapar är skräckinjagande, säger han till programledaren Jenny Alversjö.

Men Jenny Alversjö kontrar - klarar inte Donald Trump av skapa en viss bild av sig själv på helt egen hand? Presidenten har ju befunnit sig i blåsväder för att till exempel har gjort kränkande uttalande.

– Både ja och nej, det har varit ofördelaktiga saker, men man ska komma ihåg en sak. Han resonerar det som finns ute bland folket. Amerikaner var trötta på lögner och problem med massinvandring och hela det politiska etablissemanget.

Karln har väldigt mycket rätt

Runar Sögaard menar att han själv fått utstå felcitat och felaktigheter.

– I media tror man att upprepar man en lögn tillräckligt många gånger så blir det till slut en sanning. Det har jag själv drabbats av. Karln har väldigt mycket rätt och bra saker, sen kommer det ut på ett klumpigt sätt och med en arrogans som vi i Europa och synnerligen Skandinavien inte har så mycket till övers för.

Runar Sögaard är aktuell i TV4-programmet Stjärnkusken.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4