Han får Talang-juryn att gråta: ”Du är ju så fantastisk”

avMathilde Albinsson

NÖJE

Ibrahim, 17, får Talang-juryn att gråta.

Hans framträdande, röst och ovissa framtid i Sverige gör starkt intryck på jurymedlemmarna, programledarna och publiken.

– Det är inte du som ska be om att få stanna i Sverige, det är vi som ska be om att få behålla dig, utbrister en rörd Alexander Bard.

Talang-resan 2017 är i full gång. Karin ”Kakan” Hermansson, en av jurymedlemmarna, efterlyser intellektuellt stimulerande akter. Hon vill få gåshud och känna hur hjärtat blir stort.

Och då kliver Ibrahim Nasrulleyev, 17, in på scenen.

I premiärprogrammet framför han Tommy Körbergs Eurovision-bidrag ”Stad i ljus” med en röst och inlevelse som gör starkt intryck på programledarna, juryn och publiken. När sista tonen klingar ut, är inte ett öga torrt i salen.

Ibrahim kom till Sverige för ett år sedan. Han är bosatt i Boden och vill inget hellre än att få stanna kvar i Sverige. Hans dröm är att vara populärsångare i Sverige, säger han i programmet. Men framtiden är oviss.

– Det skulle betyda jättemycket att få stanna. Det är liv eller död för oss, säger han till programledaren Pär Lernström, omgiven av sin mamma och syster som stöttar honom under Talang-prövningen.

Får stående ovationer

Efter 17-åringens framträdande utbrister en rörd Alexander Bard:

– Det är inte du som ska be om att få stanna i Sverige, det är vi som ska be om att få behålla dig. Du är en lysande talang!

Jurymedlemmarna ger Ibrahim stående ovationer.

– Du är ju värd allt i hela världen. Du är ju så fantastisk, säger Karin ”Kakan” Hermansson.

Talang sänds lördagar 20.00 på TV4 och i TV4 Play.

ARTIKELN HANDLAR OM