Han tog hem vinsten i ”Farmen” 2017

1 av 2 | Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Niklas Ravnestam vann Farmen 2017.
NÖJE

Niklas Ravnestam tog hem segern i årets ”Farmen” i TV4.

Efter en spännande final mot vapendragaren Hasse vann han en halv miljon.

– Jag har inte greppat det riktigt, säger han till Nöjesbladet.

Sist kvar i ”Farmen” stod Niklas Ravnestam, 44 och Hasse Ek, 62. Det var slutligen Niklas som tog hem både ära och pengar då han blev årets farmare i kvällens final. Men vinsten känner han inte av riktigt än.

– Jag har inte greppat det riktigt. Jag funderar inte så mycket på det. Även om jag inte har upplevt någon bitterhet från tvåans sidan så är det nog ganska surt att ramla på målsnöret, säger Niklas.

Det var en tuff tid på ”Farmen”. Hårt arbete, ont om mat och det sociala samspelet tärde på deltagarna. Niklas gick ner 22 kilo.

– När jag kom till ”Farmen” hade jag stort självförtroende men när jag kom till finalen var jag ganska sliten faktiskt. När tävlingen var över var jag så jävla trött och slut så jag fattade inte att jag hade vunnit förens Paolo sa det, säger Niklas.

”Saknade grabben”

Trots viktraset och de krävande dagarna på ”Farmen” var det inte den fysiska biten som var jobbigast.

– Jag hade en ganska tuff dipp precis halvvägs. Jag har en grabb som är sex år, och det var tufft att vara ifrån honom. Det var vissa dagar som jag inte ens kunde prata om honom för jag tyckte det blev för jobbigt, säger Niklas.

Han beskriver tiden på ”Farmen” som ett minne för livet. Niklas höll en låg profil under veckorna på gården, och stannade utanför bråk och tjafs.

– Jag trivdes väldigt bra där och lyckades hitta en mening varje dag. Jag tyckte mig kunna se gott i alla andra som var där, så jag gjorde förmodligen ganska tråkig TV, säger Niklas.

Han är bosatt på en båt i Kalmar hamn, och kör taxi till vardags. Livet tuffar på som vanligt efter ”Farmen”-vinsten.

Vad ska du göra med prispengarna?

– Det finns gamla hål att stoppa dom i. Jag har ju levt ett liv utan pengar, ett ganska enkelt spartanskt liv och bor på en båt. Och det kommer jag fortsätta med tror jag, säger han.

Men en framtida resa har Niklas inplanerad. Han ska ut och långfärdssegla.

– Det blir en liten båt. Kallt, blött och trångt. Jag ska ensamsegla till Skottland. Jag har inga lyxkryssningar inplanerade eller vilda fester, säger Niklas.

”Farmen”-mentorn Gutta Andersson ser Niklas Ravnestam som en värdig vinnare.

– Jag känner honom inte, men han verkar vara en väldigt bra människa och vad jag har förstått så har han inte haft det så väldigt lätt i sitt liv. Så det här är jättebra för honom, säger Gutta.

Uppskattar du när de jobbar hårt?

– Jag tycker att det är roligare med sådana som tar det på allvar och lägger manken till. Han har jobbat hela tiden och inte tjafsat så mycket. Det enda man kan tycka är att han inte har varit i ”tinget”. Han har kört den stilen att han inte har bråkat med folk och gjort sig osams. Därför har de andra inte valt honom till första- eller andrakämpe.

– Det är inte första gången det händer i ”Farmens” historia som något legat och lurat i vassen och varit osynliga, och sedan vunnit i alla fall, säger Gutta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen