”Farmen”-profilen i otäck olycka – igen: ”Sett döden i vitögat”

1 av 3 | Foto: Lasse Allard
Joakim Ljunggren.
NÖJE

Joakim Ljunggren, känd från ”Farmen”, var med om en allvarlig bilolycka imorse.

Det är andra gången på kort tid som TV4-profilen stirrar döden i vitögat.

– Jag fattar inte att jag klarar mig gång på gång. Jag kommer nog aldrig att dö, säger Joakim Ljunggren till NA.

Joakim Ljunggren, 55, var på väg till jobbet på onsdagsmorgonen, när en älg plötsligt dök upp på vägbanan framför honom. TV4-profilen väjde för djuret och tvingades över till fel körfält. Klockan 06.20 fick SOS in ett alarm om att två bilar krockat på länsväg 831, mellan Nora och Örebro rapporterar NA.

– Jag väjde instinktivt när jag såg älgen springa upp på vägbanan. Jag hade sådan otrolig tur och var någon tusendelssekund från att fronta med den mötande bilen, säger Joakim Ljunggren till NA.

”En jädra smäll”

Joakim Ljunggren fördes därefter till sjukhus. Trots den allvarliga olyckan kom ingen av de inblandade till någon större skada.

– Det var en jädra smäll och det rykte ur hela bilen. Jag fattade ingenting. Det gick inte att gå ut ur bilen för dörren var helt intryckt. Jag insåg att jag var nära att stryka med. Det här är andra gången på två år som jag sett döden i vitögat, säger han till tidningen.

Under onsdagseftermiddagen fick han lämna sjukhuset igen.

– Jag är mörbultad men vid liv. De röntgade mig och såg att jag hade vatten i lungorna och det var någon skada på tjocktarmen. Vi får se hur det känns imorgon.

Höll på att dö i Thailand

Joakim Ljunggren var nära att dö i Thailand 2015. Då var han inne i ett stort varuhus när han råkade gå igenom en glasport. Joakim Ljunggren förlorade flera liter blod på bara några minuter när glaset skar av hans pulsåder.

– Jag hade kunnat dö, så rädd har jag aldrig varit. Det var sådan jävla blodpöl. Det var hemskt, jag har aldrig varit med om något liknande, sade en chockad Joakim Ljunggren till Nöjesbladet då.

Facebook reflekterar han över sin osannolika tur – och tackar för allt stöd.

”Ett stort tack till er som stannade och lugnade ner mig och lika stort tack till polis räddningstjänsten och ambulanspersolal mina döttrar mm vilka hjältar... mår efter omständigheterna bra båda bilarna är skrot och tankarna snurrar hur många liv har jag egentligen? Änglavakt igen”, skriver han och avslutar inlägget med ett rött hjärta.

Nöjesbladet har sökt Joakim Ljunggren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Farmen

TV4