Kermit-skådisen: Jag är helt förkrossad

Tvingades bort från serien – enligt han själv: ”Det här är mitt livsverk”

1 av 2 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Stewen Whitmore och grodan Kermit.
NÖJE

Skådespelaren Steve Whitmire, mest känd för rösten till den populära grodan Kermit, tvingas lämna programmet, någonting som gjort honom helt förkrossad.

Och vad som först såg ut som ett fredligt adjö har nu utvecklats till en infekterad strid mellan honom och produktionsbolaget bakom programmet.

– För mig är inte Mupparna bara ett jobb eller en karriär, och inte ens bara en passion. Det här är mitt livsverk, skriver han i sin blogg.

Bara dagar efter att det avslöjades att grodan Kermit skulle byta röst och att Steve Whitmire skulle gå i en tidig pension har nu en mindre skandal kommit fram. Det verkar nämligen inte alls som att skådespelaren ville lämna serien och nu är förkrossad efter att han enligt egen utsago tvingats bort från jobbet.

Whitmire som gjort rösten till grodan i nästan 30 år skrev tidigare i veckan om uppbrottet på sin blogg, där han bland annat bad om usäkt till sina fans.

– För mig är inte Mupparna bara ett jobb eller en karriär, och inte ens bara en passion. Det här är mitt livsverk, något jag har gjort sedan jag var nitton år, jag känner att jag just nu är på min topp, och jag vill att alla ni som älskar Mupparna ska veta att jag aldrig skulle överge Kermit eller någon av de andra, för att göra det vore att överge det uppdrag som jag fick av Jim Henson, min vän och min mentor, och inte bara det, min hjälte, skrev han på sin blogg.

”Jag är förkrossad”

Anledningen till att han tvingas lämna är fortfarande höjt i dunkel, men enligt han själv har han vetat att han skulle ersättas sedan oktober förra året, och har sedan dess gjort vad han har kunnat för att hitta en lösning med produktionsbolaget för att kunna stanna kvar.

– Jag vill bara att ni alla ska veta att jag ber om ursäkt om jag har gjort någon av er besviken någon gång under vår resa, och jag vill att alla ska veta att jag är förkrossad över att ha misslyckats med min plikt mot min hjälte, fortsatte han i bloggen.

Skådespelaren har gjort rösten till Kermit sedan 1990 när Jim Henson gick bort, och han har varit ett stående inslag hos Mupparna sedan 1978. Han ersätts nu att Matt Vogel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mupparna

Tv-serier