Drogskandal skakar ”Biggest loser” – nu kan serien ställas in

1 av 2 | Foto: NBC
Ur amerikanska ”Biggest loser”.
NÖJE

Nästa säsong av amerikanska ”Biggest Loser” ställs in.

Deltagaren Joelle Gwynn hävdar att hon blev erbjuden olagliga viktminskningspiller under inspelningen.

Tv-seriens läkare Robert Huizenga menar dock att det är falska anklagelser, som har svarat med att anmäla Joelle Gwynn.

Amerikanska tv-serien ”Biggest Loser” kommer ställas in nästa säsong, skriver The Daily Mail. Detta till följd av att en deltagare ska ha blivit erbjuden illegala viktminskningspiller av sin tränare under sin medverkan 2008.

– Bob Harper var min tränare. Han går i väg och hans assistent kommer in. Han har en brun papperspåse med piller. Han säger: ”Ta den här drogen, den kommer verkligen hjälpa dig”, säger deltagaren Joelle Gwynn i en intervju med The New York Post.

”Dålig ursäkt”

Dagen därpå berättade Joelle Gwynn om pillren för ”Biggest Loser”-doktorn Robert Huizenga. Men Robert Huizenga ställde sig inte på hennes sida – utan anmälde henne i stället för falska anklagelser.

– Doktorn gav mig bara en dålig ursäkt om varför de använder hjälpmedel och att det var vårt beslut som deltagare om ville ta dem eller inte, berättar hon vidare i intervjun.

”Upprörande anklagelser”

Förra året valde även Robert Huizenga att stämma Joelle Gwynn och New York Post efter att intervjun publicerades.

The Daily Mail har kommit över dokument i vilka Robert Huizenga kräver att Joelle Gwynn ska ta tillbaka sitt uttalande, eftersom hon har fått serien att hamna i dålig dager. Han ska även ha förlorat jobb på grund av hennes utspel.

”Miss Gwynns upprörande anklagelser – som har resulterat i att The Biggest Loser läggs ner och att Dr Huizenga förlorat två jobbuppdrag i tv – är extra flagranta med tanke på att Dr Huizenga har varit emot droger hela sitt liv”, står det bland annat i dokumenten. 

NBC har ännu inte gjort något offentligt uttalande om ”Biggest Losers” framtid.

ARTIKELN HANDLAR OM

NBC