Svensk gör superhjältefilm i Hollywood

1 av 3 | Foto: Chris Pizzello / AP TT NYHETSBYRÅN
David F. Sandberg klar för att regissera ”Shazam”

avJakob Meijer, TT

NÖJE

Den svenske filmmakaren David F. Sandberg är klar som regissör för den nya DC-superhjältefilmen "Shazam", enligt filmsajten imdb.

Det var i en intervju med kollegan Kevin Smith, i samband med Comic-con i San Diego, som David F. Sandberg avslöjar att han regisserar nästa del i DC:s filmuniversum, där bland annat Batman och Superman figurerar.

36-årige Sandberg är född i Jönköping och slog igenom med den svenska skräckkortfilmen "Lights out" 2013, som han släppte på flera sociala medier. Kortfilmen blev en viral succé med över 20 miljoner visningar, och plockades senare upp av Hollywood för att bli långfilm. I juni premiärvisades hans senaste skräckfilm "Annabelle: Creation".

The Rock spelar skurk

"Shazam" handlar om Billy Batson, som genom att ropa "Shazam!" blir superhjälten Captain Marvel, en hjälte med krafter från antikens grekiska gudar.

Dwayne "The Rock" Johnson är tidigare klar för att spela Shazams ärkefiende Black Adam, men det är ännu oklart om han kommer medverka i filmen som förväntas ha premiär i april 2019.

ARTIKELN HANDLAR OM