Parnevik vill undvika bråk i ”Stjärnorna på slottet”

Artistveteraner i startgroparna för ny omgång av ’Stjärnorna på slottet’

avBenjamin Ekroth

1 av 6

I går blev det känt vilka som blev årets deltagare i ”Stjärnorna på slottet”.

I gänget sticker två verkliga artistveteraner ut: Bosse Parnevik och Ann-Louise Hanson.

– Det ska bli kul. Det är bra, roliga och trevliga människor som vi har att göra med, säger Parnevik till Nöjesbladet.

”Stjärnorna på slottet” är ett av SVT mest uppskattade program. I sommar spelas det in för tolfte gången, och det kommer som vanligt att sändas till jul. I går presenterades stjärnorna
i årets upplaga. Det blev en ovanligt stor spridning – både i åldrar och artisteri: en imitatör, en musikalstjärna, en skådespelerska och två mycket folkkära artister.

– Det är härligt att vi fått till den här spridningen med en sån spännande blandning. Det är det vi strävar efter, säger Petter Bragée, ansvarig utgivare för programmet.

Artisten och schlager­veteranen Ann-Louise Hanson, 73, tvekade inte en sekund över att vara med när hon fick frågan.

”Ovanliga idéer”

– När jag fick höra vilka de andra var, tyckte jag att det lät spännande. Jag tror det blir varmt och trevligt, säger hon till Nöjesbladet.

Programmet känner hon till väl och har sett det flera gånger. Däremot blir det många nya möten på slottet för henne.

Bosse Parnevik känner jag, men inte de andra.

Vad förväntar du dig av programmet?

– Det är alltid spännande med nya möten och nya människor och att få lära känna nya vänner. Jag tror det blir väldigt roligt.

För Nöjesbladet berättar tv-profilen och imitatören Bosse Parnevik, 79, att det är första gången han blivit tillfrågad att medverka i programmet. Ann-Louise Hanson känner han väl, de bodde till och med grannar ett tag, men har träffat både Peter Jöback och Regina Lund tidigare. Marianne Mörck är han också nyfiken på.

– Det ska bli kul. Det är bra, roliga och trevliga människor som vi har att göra med. Jag ska försöka komma med lite ovanliga idéer, säger Parnevik.

Tidigare säsonger har flera deltagare blivit osams framför kamerorna.

– Jag förväntar mig att det blir trevliga program. Jag tror inte det blir några bråkprogram i alla fall. Det får du inte nöjet att skriva om, säger han.

Vad har du själv för relation till programmet?

– Jag har sett programmet förut. En del har varit bra och en del har varit mindre bra. Jag minns när Robert Gustafsson och Claes Malmberg var med, det är ju två av Sveriges största
komiker bägge två.

Vad håller du på med just nu?

– Jag försöker digitalisera mitt förflutna. Man försöker göra data av mina program som man kan lägga ut på Youtube, i stället för att det ska ligga hemma och skräpa.

Imitationerna har han däremot lagt på hyllan, säger han.

Vad säger du om konkurrensen om stjärnstatusen inom din egen familj?

Jesper har ju varit kändis sedan länge. Det här med ”Parneviks” har tyd­ligen varit väldigt populärt. Det är ju bra att någon tar över. Peg har ju gått framåt mycket.

Karriär på Broadway

Övriga deltagare är heller inga småstjärnor. Peter Jöback, 46, fick sitt stora genombrott som Peter i succémusikalen ”Kristina från Duvemåla” och har på senare år gjort karriär på Broadway med ”The Phantom of the Opera”.

– Jag ser fram emot intressanta samtal och delade minnen, säger Jöback i ett pressmeddelande.

Artisten Regina Lund, 49, är en mångsysslare som synts både i Melodifestivalen och tv-såpan ”Rederiet”. Skådespelerskan Marianne Mörck, 67, har i år synts i SVT:s succéserie ”Bonusfamiljen”.

– Vi är extra glada över bredden över både genrer och generationer, säger SVT:s projektledare Ulrika Midunger i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM