Anitha Clemence och Joel-Åhlén Nyström har gjort slut: ”Jävligt smärtsamt”

Vill inte ha fler barn • ”Orättvist att hålla varandra som gisslan”

Publicerad 2024-04-21

Anitha Clemence och Joel-Åhlén Nyström har gjort slut efter sju år tillsammans.

Drömmen om ett gemensamt barn knäckte till slut relationen.

– Joel vill jättegärna ha barn medan jag har varit ganska tydlig med att jag inte vill ha några fler, säger Anitha Clemence till Aftonbladet.

Det var 2017 som entreprenören och influencern Anitha Clemence, 46, gick ut med att hon hade mött kärleken i journalisten och copywritern Joel Åhlén-Nyström, 34. Men sedan en tid tillbaka är de inte längre ett par, något Anitha Clemence skriver om på sociala medier.

”Bebiselefanten växte ur rummet och jag har varken haft orken eller den biologiska lusten att bli mamma igen även om jag under åren försökt att frambringa den på olika sätt. Vi fick ett tidigt missfall i början av relationen och efter det kom aldrig min kraft eller barnlängtan riktigt tillbaka”, skriver hon bland annat.

Anitha Clemence.

Ville inte bli mamma efter missfallet

Aftonbladet har varit i kontakt med Anitha Clemence.

– Anledningen till att vi har gjort slut är att vi har harvat den här frågan om barn i många år till och från. Det har inte varit en diskussion hela tiden, men den bubblar ju upp med jämna mellanrum, säger Anitha Clemence och fortsätter:

– Joel vill jättegärna ha barn medan jag har varit ganska tydlig med att jag inte vill ha några fler barn. Jag har varit 100 procent ärlig i det, sedan blev vi gravida av en slump och det resulterade i ett missfall. Då kände jag att jag inte riktigt pallade att gå igenom det igen och var kanske inte heller så barnsugen som jag hade hoppats att jag skulle vara. Jag hade inte det moderliga drivet att bli mamma igen.

Det är med blandade känslor som paret nu går skilda vägar. 

– Det är så klart jättetrist, men i slutändan gör vi det här för att vara schyssta mot varandra och det är mest rättvist för oss båda. Vi vill gärna vara tillsammans, men det är orättvist att hålla varandra som gisslan.

Joel Åhlén-Nyström och Anitha Clemence.

Föreslog andra sätt att få barn

Anitha Clemence berättar att hon till och med var öppen för att lösa barnfrågan på andra sätt än det konventionella.

– Jag har sagt att det möjligtvis kan göras med externa partners eller på andra sätt lösa det för att kunna fortsätta ha en relation. Sedan har inte han velat det, för honom var det viktigt att det skulle vara vårt barn. Sedan har han insett att det kanske inte kommer bli så.

Hur är er relation nu?

– Vi är bästa kompisar och han bor fortfarande här. Men han håller på att renovera sin nya lägenhet och min ligger ute till försäljning, jag vill ha en nystart efter det här.

Hur mår du i allt det här?

– Ibland är det mer konstruktivt att vara ovänner. Man har en fight och sedan är det över. Jag ska vara ärlig och säga att det här är jävligt smärtsamt. Men det blir nog bra för båda på andra sidan. Jag blickar framåt.

Anitha Clemence var tidigare gift med Calle Schulman och tillsammans har de barnen Penny, 13, och Tom Allan, 9.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln