Anna Anka: Jag ångrar ”Svenska Hollywoodfruar”

Berättar om nya livet med maken David och nedlagda barnplanerna

Anna Anka med maken David Johansson.
Anna Anka med maken David Johansson.

Hon ångrar sin medverkan i ”Svenska Hollywoodfruar” och vill helst av allt lämna sitt gamla liv bakom sig.

I dag har Anna Anka funnit sin rätta plats i livet tillsammans med maken David Johansson.

– Det har inte varit en enkel resa för mig, säger hon.

Anna Anka, 50, blev känd för hela svenska folket när hon klev in i ”Svenska Hollywoodfruar” 2009. I programmet visade hon upp det lyxiga liv hon levde tillsammans med sin dåvarande make, artisten Paul Anka, 79. Men den bilden anser hon stämde inte överens med verkligheten.

– Det som var så tråkigt med ”Hollywoodfruar” var att det var en fantasivärld och den här lögnen som skulle visas, säger Anna Anka.

– Jag tycker det är fruktansvärt orättvist att svenska folket inte fick lära känna mig som person och vem jag egentligen är, utan det var en tv-bild som skapades som är långt ifrån vem jag är som person.

Misslyckad comeback i ”Hollywoodfruar”

När hon några år senare skulle göra comeback i programmet var tanken att hon skulle få visa en annan sida av sig själv.

– Hela grejen var att jag skulle komma tillbaka och vara den goa och fina tjejen, men det blev en jävla katastrof, säger Anna Anka.

Tittarna fick istället se henne lämna programmet efter ett storbråk med en av de andra fruarna. I dag ångrar hon sin medverkan i ”Svenska Hollywoodfruar”.

– Jag ångrar inte första säsongen men absolut den sista jag var med i. Det önskar jag att jag hade kunnat ta bort. Hade jag vetat att slutet skulle bli som det blev så hade jag aldrig ställt upp, säger hon.

”Svenska Hollywoodfruar” 2018, från vänster Maria Montazami, Sofie Prydz, Elena Belle och Anna Anka.
”Svenska Hollywoodfruar” 2018, från vänster Maria Montazami, Sofie Prydz, Elena Belle och Anna Anka.

Skilde sig från Paul Anka

I dag vill hon lämna sitt gamla liv bakom sig. Hon har skilt sig från Paul Anka och lever ihop med sin nya man David Johansson, 29. Tidigare har hon varit personlig tränare och hjälpt andra att komma i fysisk form. Nu har hon bytt spår och arbetar istället mer med den mentala biten. Hon är även stöd åt utsatta kvinnor och barn.

– Jag har hittat min plats och det är att hjälpa andra som går igenom svårigheter, säger hon.

Förutom träningen tjänade hon även en hel del pengar på de olika tv-programmen hon ställde upp i, men det var dock en osäker inkomstkälla. Anna Anka ville istället känna sig trygg med att pengarna kom in regelbundet.

– Jag hade min våg när jag gjorde alla de här tv-jobben men det är ju inget som trillar in hela tiden utan jag måste skaffa ett jobb. Jag måste ha en stadig inkomst och de här tv-jobben är ingen stadig inkomst. Det är väldigt stressigt att inte veta när jag ska jobba och när jag inte ska jobba. Jag blev trött på det och ville veta att jag har en inkomst som jag kan leva på och som kommer in regelbundet, säger hon.

Kontroversiella uttalanden

När hon nu lärt sig mer om hur den psykologiska biten fungerar har hon också en annan förståelse för andra människor. Hennes tidigare kontroversiella uttalanden där hon bland annan kritiserat överviktiga människor ligger långt bort från den hon är idag.

– Jag har nog inte tidigare förstått hur invecklat det är. Folk har så många problem som man inte vet om.

Anna Anka.
Anna Anka.

Lycklig med sin nya man David Johansson

Innan hon började hjälpa andra med deras liv så tog hon tag i sitt eget. Hon bestämde sig för att aldrig mer gå in i ett destruktivt förhållande.

– Jag blev livrädd och tänkte att jag hellre är själv än hamnar där igen. Så det har inte varit en enkel resa för mig heller om man säger så, säger Anna Anka.

Ett tag försökte hon och David skaffa barn med hjälp av olika metoder, men i dag har de lagt barnplanerna på hyllan. Trots det är det ingen större sorg för dem.

– Jag har mina barn, alla hans syskon har barn, så vi har inget barnlöst liv utan väldigt mycket barn omkring oss, säger Anna Anka.

Får vara mamma ändå

Hennes arbete med att hjälpa utsatta kvinnor och barn har dessutom gjort att hon axlat en form av mammaroll till flera ungdomar.

– Det är min mening i livet. Jag har den rollen för de här unga tjejerna som har biologiska föräldrar men som kanske inte har så bra föräldrar. Det är jag otroligt tacksam för. Jag kanske inte har mina egna barn på det viset jag önskar att jag skulle ha, men jag har fått möjligheten att få rollen som mamma för otroligt många barn runt omkring i USA.

På det viset är det nästan som att hon och David har en enda stor familj, säger Anna Anka. Det är ofta fullt vid middagsbordet hemma hos dem, och på helgerna gör de olika utflykter med ungdomarna.

– Så vi har den här mamma- och papparollen till så många ungdomar och det är fantastiskt fint. Även om man inte är familj genetiskt så ger vi en familjestruktur till de som inte har det, och det är det som är viktigt. Så länge vi har den här familjestrukturen så behöver det inte vara genetiskt utan bara de får uppleva det och se vad kärlek är, säger Anna Anka.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE