Lasse Stefanz Anders Pettersson död

Somnade in efter en tids sjukdom – musikern blev 69 år

Anders Pettersson.
Anders Pettersson.

Tidigare mångårige medlemmen i Lasse Stefanz, Anders Pettersson, har avlidit efter en tids sjukdom.

Bandet sörjer nu en kamrat och profilerad musiker.

Anders Pettersson började i Lasse Stefanz 1971, bara ett par år efter att bandet bildats i Gärds Köpinge utanför Kristianstad.

Lasse Stefanz sökte ny medlem som kunde spela piano och smög helt sonika in på en fritidsgård en kväll där Pettersson repeterade med ett annat band. Efter kort övertalning kom Anders Pettersson så med i Lasse Stefanz och fick ta del av den makalösa framgångssaga som kantade bandets väg framåt.

Det första genombrottet kom 1982 efter medverkan i tv:s ”Nygammalt”. Inom ett halvår hamnade bandet etta på Svensktoppen med ”Oh Julie” och sålde guld. Anders Pettersson har tidigare berättat hur han grät när han fick ta emot sin första guldskiva direkt ur Bert Karlssons hand.

Olle Jönsson: Jättestor sorg

Anders Pettersson blev en profilerad musiker i bandet, känd för sitt glada leende och cajuntoner från dragspelet. I december 2010 valde han att sluta, efter 40 framgångsrika år, och flyttade kort därefter till Thailand där han också dog i onsdags.

Sångaren Olle Jönsson sörjer nu sin tidigare spelkamrat.

– Det är en jättesorglig dag idag. Han var ju verkligen en del av hela den fantastiska historia vi fått vara med om samt både uppgångar och nedgångar. Men han hade alltid ett gott hjärta, säger Lasse Stefanz sångare Olle Jönsson. Han fortsätter:

– Man kan sammanfatta det med att Anders var urtypen för en glad musikant. Och en fin kompis som jag haft sen jag slutade skolan.

Anders Pettersson blev 69 år.

Lasse Stefanz
Lasse Stefanz
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN